Patriarhul Kiril îi îndeamnă pe ruși să meargă la război: Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Lui
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 23 sep 2022, 13:34
WhatsApp
Patriarhul Kiril i-a îndemnat pe ruși să meargă la război.

Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, i-a îndemnat pe ruși să nu se teamă de moarte, în timp Moscova mobilizează sute de mii de trupe de rezerviști pentru a lupta în Ucraina.

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. Și amintiți-vă că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția, gloria și viața Sa veșnică”, a declarat Kirill, citat de presa Nexta.

Patriarhul a susținut cu entuziasm invadarea Ucrainei de către Rusia, pe care o consideră un bastion împotriva unui Occident pe care îl denunță ca fiind decadent, scrie Al Jazeera.

Ce spun locuitorii din regiunile separatiste în care se desfășoară referendumuri: Ne-au spus că orașul nostru natal face parte din Rusia și a fost eliberat. 70% dintre oameni sunt șomeri

Svetlana și fiica ei Carina, ambele foste rezidente în Herson, și-au părăsit casele și au ajuns la Zaporojie cu câteva ore înainte de începerea votului pentru a deveni parte a Rusiei.

G Ad:

„Ne-au spus că orașul nostru natal face parte din Rusia și că a fost eliberat”, a spus Svetlana. „Aproximativ 70% dintre oameni sunt șomeri acolo. Mâncarea vine din Crimeea și trebuie să plătim în ruble.”

Olexii, care a ajuns la Zaporojie împreună cu soția și fiul său, spune că referendumul este fals și că acum este momentul alegerii (citește continuarea AICI).

Încep referendumurile "simulate" în Doneţk, Luhansk, Zaporojie şi Herson de alipire la Rusia. Occidentul nu va recunoaște anexarea lor

Procesele de vot în regiunile Doneţk, Luhansk, Zaporojie şi Herson au fost descrise de către ţările occidentale drept o simulare.

Potrivit unor informaţii, sunt folosite buletine de vot pe suport de hârtie, deoarece nu a fost timp, săptămâna aceasta, când au fost anunţate referendumurile, să se organizeze o procedură de vot electronic, scrie Rador.

"Încercările flagrante ale Rusiei de cucerire teritorială"

NATO a condamnat joi planurile Moscovei de a organiza referendumuri în regiunile ocupate de Rusia în Ucraina şi a cerut tuturor statelor să respingă ceea ce a numit "încercările flagrante ale Rusiei de cucerire teritorială", relatează Reuters.

"Referendumuri simulate în regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson din Ucraina nu au legitimitate şi vor fi o încălcare flagrantă a Cartei ONU", se arată într-un comunicat al Consiliului Atlanticului de Nord, din care face parte statele membre ale Alianţei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro