Patinatoarea Kamila Valieva, prinsă dopată la JO Beijing 2022. Acum câteva zile, uimea lumea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Gantas Vaičiulėnas, de la Pexels
Fotografie creată de Gantas Vaičiulėnas, de la Pexels
Kamila Valieva, patinatoarea de 15 ani care a uimit lumea sportului în urmă cu doar câteva zile, a fost prinsă dopată la JO Beijing 2022. 

Medicii au găsit o substanţă interzisă în sângele rusoaicei Kamila Valieva, medaliată cu aur în concursul pe echipe la patinaj artistic, luni la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, transmite miercuri EFE.

După cum a anunţat miercuri ziarul rus Sport-Express, substanţa detectată este un medicament folosit pentru combaterea problemelor cardiace, care nu contribuie la îmbunătăţirea performanţelor sportive. Din cauza acestui test pozitiv, ceremonia de acordare a medaliilor în proba pe echipe a concursului de patinaj artistic de la JO 2022 nu a mai avut loc.

Valieva, campioană a Europei la vârstă de 15 ani, şi alţi patinatori ruşi nu s-au antrenat miercuri în vederea competiţiei individuale.

Rusia a obţinut până acum unsprezece medalii la JO 2022: două de aur, trei de argint şi şase de bronz. Sportivii ruşi concurează sub drapel neutru în competiţia din capitala Chinei, scrie Agerpres. Valieva, considerată în unanimitate noua ţarină a patinajului artistic, a făcut senzaţie la Beijing reuşind o săritură cvadruplă.

Luni, echipa Comitetului Olimpic Rus a cucerit medalia de aur în proba pe echipe, devansând SUA şi Japonia. Ceremonia de înmânare a medaliilor, prevăzută iniţial pentru luni seara a fost amânată pentru marţi, dar nu s-a desfăşurat, iar miercuri Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi Federaţia internaţională au precizat că "a apărut o problemă (marţi) în ultimul moment, care necesită să fie examinată juridic, urmând să fie comunicate detalii".

Într-un articol publicat miercuri de ediţia online a USA Today, o sursă apropiată cazului, care a dorit să rămână anonimă, a afirmat că unul dintre patinatorii ruşi a fost depistat pozitiv la un produs dopant.

Valieva, performanţă uluitoare la doar 15 ani 

”A scris istorie! Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a devenit prima femeia care reușește o săritură cvadruplă la o ediție a Jocurilor Olimpice”, se arăta luni pe pagina de Twitter a Jocurilor Olimpice. VEZI AICI MAI MULTE

CITEŞTE ŞI Olimpiada de iarnă din China a stabilit un record negativ în SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel