Data publicării:

Pateuri de casă pufoase și gustoase. Aluatul se prepară rapid, iar rezultatul e pe măsură!

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Bucătărie
Bucătărie

Poți pregăti acasă pateuri pufoase și gustoase. 

Ingrediente

Pentru aluat: 

400 ml de supă caldă de cartofi

sare 

1 ou

10 gr de drojdie proaspătă sau 5 gr de drojdie uscată 

50 ml de ulei

600 gr de făină

Pentru umplutură: 

800 gr de cartofi fierți

sare 

piper negru

1 ceapă

ulei 

Mod de preparare

Fierbeți cartofii și scurgeți 400 ml de supă. În vasul cu supă caldă, adăugați sare, ou, drojdie și amestecați. 

Adăugați făină, păstrând o cantitate mică, amestecați puțin, adăugați ulei, încorporați făina rămasă și frământați un aluat moale, mai întâi în vas, apoi pe suprafața de lucru presărată cu făină. 

Transferați aluatul în vas, îl ungeți cu ulei, îl acoperiți și îl dați la loc cald pentru 1,5-2 ore. 

Pasați cartofii, cât să obțineți un piure, adăugați ceapă prăjită, sare, piper negru și amestecați bine. 

Ungeți blatul de lucru și mâinile din abundență cu ulei, împărțiți aluatul în 9-10 bucăți, pe care le rotunjiți. 

Modelați lipii, adăugați umplutură și lipiți marginile, notează retete-usoare.info. Prăjiți până se rumenesc pe ambele părți.  

Scoateți pateurile pe șervețele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel