Pateu fraged de linte și ciuperci, perfect pentru o gustare sățioasă
Pateul fraged de linte și ciuperci este un plus sănătos la un fel principal sau o gustare de picnic.
În ciuda perioadei lungi de gătit, pateul are un gust delicios și poare fi consumat cald, imediat ce este scos din cuptor, sau rece de la frigider.
Ingrediente:
linte roșie - 350 grame,
ciuperci - 350 grame,
ceapă galbenă - 1 bucată,
ulei - 4 lingurițe
semințe de in - 3 lingurițe,
sare, paprica, nucșoară și piper după gust.
Modul de preparare
Lintea roșie se spală bine și se fierbe până când este gata. De obicei durează 20 de minute la foc mic. Îndepărtați spuma din când în când. Dacă a mai rămas apă în linte, turnați-o într-un pahar și adăugați 1 lingură de ulei.
Pizza pe felii de pâine cu roșii și brânză. Rețeta potrivită pentru gospodinele grăbite
În același timp, curățați ceapa și ciupercile și tăiați-le. Ceapa se taie cubulețe, iar ciupercile - felii. Prăjiți ceapa în ulei, adăugați ciupercile și gătiți-le până sunt gata. Puteți adăuga apă din linte. Îndepărtați excesul de ulei și apă strecurând legumele printr-o sită.
Salată din cartofi fierți cu nuci și ceapă roșie: este sățioasă și are un gust neobișnuit
Se amestecă toate ingredientele (lintea, ciupercile și ceapă) și se pasează cu un blender. Adăugați semințele de in și condimente (paprica, nucșoară, piper și sare). Gustați pe măsură ce amestecați pentru a obține gustul care vă place.
Tapetați o formă dreptunghiular cu pergament sau ungeți-o cu puțin ulei și întindeți compoziția obținută. Se coace la cuptor pentru 40-50 de minute, la 180 de grade.
Somon cu țelină și bulgur, o opțiune simplă pentru un prânz sățios
Pateul se servește pe felii de pâine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News