Pățania unui șofer. Cum a fost furat direct la pompă. "Uitați cum se alimentează un camion cu aer!" - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pățania unui șofer. Cum a fost furat direct la pompă. "Uitați cum se alimentează un camion cu aer!" / Foto: Captură video Realitatea Plus
Pățania unui șofer. Cum a fost furat direct la pompă. "Uitați cum se alimentează un camion cu aer!" / Foto: Captură video Realitatea Plus
Un șofer a avut parte de o surpriză neplăcută într-o benzinărie.

Petre Paraschiv, șofer de camion, a avut parte de o surpriză neașteptată la o benzinărie. Bărbatul a mers să alimenteze, iar la un moment dat a observat că din pistol ieșea aer, nu combustibil. Șoferul a filmat întâmplarea și a distribuit clipul pe rețelele de socializare. În video se vede cum din pompă iese aer, dar contorul care afișează prețul calculează în continuare ca și cum rezervorul ar fi alimentat cu combustibil. Revoltat că este pus să plătească pentru aer și că este păcălit, șoferul a continuat timp de câteva minute cum pistolul continuă să elimine aer, deși angajații benzinării i-au cerut să se oprească. 

"Uitați cum se alimentează un camion cu aer!", spune bărbatul pe filmare, îndemnându-i pe internauți să distribuie clipul. Cazul revoltător a fost prezentat și în cadrul emisiunii "Legile Puterii" de la Realitatea Plus.

Cât timp bărbatul a tot testat pompa, la fața locului a ajuns și poliția, chemată cel mai probabil de către angajații benzinăriei. Oamenii legii l-au pus pe bărbat să se legitimeze și să prezinte permisul și actele mașinii. Ulterior și bărbatul a făcut o sesizare, semnalând faptul că a fost furat la pompă.

Fraudă majoră în domeniul auto. O subsidiară Toyota a falsificat datele privind emisiile poluante în ultimii 20 de ani

O subsidiară a Grupului Toyota este acuzată că a falsificat datele privind emisiile poluante ale vehiculelor timp de 20 de ani.

Este vorba despre Hino Motors, subsidiară care produce camioane şi autobuze în Japonia. O comisie internă a condus o investigaţie care a arătat că datele referitoare la emisiile poluate sunt falsificate în unele rapoarte începând cu anul 2003. 

Președintele companiei nipone, Satoshi Ogiso, a organizat o conferință de presă în care și-a prezentat public scuze față de clienți și față de acționari, scrie promotor.ro.

Chiar dacă neregulile nu au legătură cu probleme de siguranţă ale vehiculelor, imaginea companiei a fost afectată. Falsificările ar fi fost făcute din cauza inflexibilităţii din cadrul companiei. Concret, se pare că angajaţii nu puteau realiza proiectele la standardele impuse de conducerea companiei, astfel că unii ingineri au ales să falsifice rezultatele testelor pentru emisii. 

Printre neregulile descoperite s-au numărat modificarea testelor de durabilitate privind emisiile pentru o serie de modele. De asemenea, s-a descoperit că erau manipulate informații privind eficiența consumului de combustibil în cazul motoarelor de cilindree mare.

Hino Motors spune că ia în serios rezultatele anchetei și că va lua măsuri pentru a preveni astfel de nereguli. Niponii vor institui un sistem corespunzător de verificare al emisiilor poluante. În plus, compania va veni cu un nou sistem de guvernanță corporativă în cel mult trei luni.

Ca urmare a descoperirii acestor nereguli, acțiunile companiei Hino Motors au scăzut cu 10% la Bursa de la Tokyo. Totodată, acțiunile Toyota au scăzut cu 2,6 puncte procentuale. Toyota deține 50,1% din Hino Motors, care produce vehicule vândute sub brandul celui mai mare producător auto din lume, inclusiv modelul Land Cruiser Prado. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel