Pățania unui român cu mașină electrică. Bărbatul nu a putut încărca vehiculul după ce a trecut printr-o baltă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un proprietar de mașină electrică nu a putut să-și încarce autovehiculul.

Un posesor de Dacia Spring nu a mai putut să își încarce mașina. Acest lucru a survenit după ce a trecut cu viteză printr-o baltă de apă.

Dacia Spring este cel mai popular automobil electric din România. În primele 10 luni ale acestui an, mica mașină electrică de la Dacia s-a vândut mai bine decât oricare altă mașină electrică.

Este o alternativă bună pentru oraș mulțumită dimensiunilor compacte. Nu este cea mai performantă mașină din lume cu puterea sa de 45 de cai, dar oferă mobilitate electrică accesibilă.

CITEȘTE ȘI     -    Marea Britanie elimină scutirile de taxe pentru mașinile electrice

Dacia Spring – Probleme cu încărcarea din cauza apei: „Încărcare baterie imposibilă”

Un proprietar al acestei mașini a furnizat ProMotor informații în care prezintă problema cu care s-a confruntat mașina sa. Când se află la interiorul mașinii, pe instrumentarul de bord este afișată o eroare referitoare la încărcarea mașinii. Mașina afișează intermitent mesajul „Încărcare baterie imposibilă”, bateria neputând primi curent electric.

De asemenea, proprietarul a deschis capota mașinii pentru a vedea ce se întâmplă. El a descoperit că întregul compartiment motor era acoperit cu apă. Toate cablurile și conexiunile electrice erau ude. Se pare că acest lucru a cauzat imposibilitatea de încărcare a bateriei, punând mașina într-o stare de avarie.

Conform spuselor proprietarului, acest lucru s-a întâmplat după ce a trecut cu viteză printr-o baltă. Din cauza trecerii cu viteză prin apă, componentele electrice aflate în compartimentul motor au fost împroșcate cu apă, iar acest lucru l-a lăsat fără posibilitatea de a încărca mașina.

Apa este un inamic pentru orice sistem electric, iar mașinile electrice sunt expuse constant la intemperii. Unele au componente mai bine izolate decât altele, dar cel mai bine este să evităm zonele cu multă apă acumulată. Nu doar că apa poate avaria unele componente, dar poate interveni fenomenul de acvaplanare, lucru care poate destabiliza mașina, ducând la posibile accidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel