Păstrează cuțitele într-un recipient cu orez: trucul bunicii te va cuceri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Păstrează cuțitele într-un recipient cu orez - trucul bunicii te va cuceri. Sursa - Pexels
Păstrează cuțitele într-un recipient cu orez - trucul bunicii te va cuceri. Sursa - Pexels
Orezul este un fel de produs popular, dar foarte puțini dintre noi îl folosesc în viața de zi cu zi în afara bucătăriei. Mulți nu cunosc utilizările practice ale boabelor de orez, care sunt utile în primul rând pentru proprietățile lor absorbante.   

Orezul este ieftin și poate fi găsit în fiecare gospodărie. Iată câteva trucuri cu orez, care ne sunt utile în casă și bucătărie.

Testați uleiul de prăjit - Când prăjiți ceva este important ca uleiul să fie fierbinte. Bucătarii nu recomandă să puneți mâncarea în ulei rece. Nu este o idee bună să verifici uleiul cu mâna.  În schimb, poți arunca câteva boabe de orez în tigaie. Dacă boabele se scufundă, uleiul nu este suficient de fierbinte. Dar dacă reapar imediat la suprafață și se umflă, uleiul are circa 180 de grade. Apropo, orezul umflat are un gust delicios, așa că îl poți mânca imediat!

Fă-ți propriul demachiant acasă: ai nevoie de apă de trandafir și ulei de măsline

Curățați recipientele înguste  - Vrei să curățați o vază sau un ceainic în care nu intră buretele? Nu încercați să forțați pentru că l-ați putea sparge. Puneți niște orez în recipient, adăugați săpun de vase și puțină apă. Acum agitați totul bine. Granulele de orez îndepărtează ușor murdăria din interior și curăță  fiecare colț al recipientului.

Cum se păstrează lămâile proaspete mai timp: ai nevoie de un borcan și o lumânare

Uscați telefoanele mobile, care au intrat în contat cu apa -  Acest truc i-a salvat deja pe unii dintre noi în situații critice. Ai scăpat telefonul mobil  direct într-o băltoacă uriașă. Ce trebuie să faci urgent? Puneți telefonul într-o pungă cu boabe de orez. Ar trebui să îl opriți imediat după ce a intrat în contact cu apa, apoi lăsați-l în punga cu orez timp de 48 de ore. De asemenea, trebuie să scoateți cartela SIM și bateria, înainte de a pune telefonul în orez. Orezul va absorbi toată umezeala, iar telefonul va funcționa din nou!

Tăiați un cățel de usturoi în mai multe bucăți și puneți-le în ghiveciul florilor: un truc  la care nu vei renunța niciodată

Protejați uneltele de rugină -  Rugina apare dacă fierul sau oțelul se oxidează în contact cu apa.  Deci, cea mai bună protecție împotriva coroziunii este păstrarea metalului departe de umiditate. Dacă puneți uneltele într-o cutie de instrumente, metalul va rugini în timp. Orezul absoarbe umezeala și, prin urmare, poate proteja împotriva ruginii. Umpleți un recipient cu orez și puneți-vă uneltele în el pentru a le proteja. Acest lucru funcționează excelent în cazul unui  clește, o șurubelniță sau un ciocan.

Pune zece foi de dafin în mașina de spălat: vei fi uimit de rezultate

Suport pentru cuțit - Lama unui cuțit se tocește mai ușor decât crezi. Dacă pui cuțitul în sertar, lama va lovi de celelalte tacâmuri și se va toci și își va pierde ascuțimea. Suporturile pentru cuțite protejează mai bine lama, dar nici acestea nu sunt ideale. Într-un suport de cuțit din lemn, lama se șlefuiește de fiecare dată când o  scoți. 

Suporturile magnetice sunt practice, dar adesea apa nu se scurge de pe cuțit din cauza magnetului. Acest lucru îi va deteriora și mai mult lama.

Cea mai bună alegere este să păstrezi cuțitele într-un recipient cu orez! Boabele sunt atât de blânde încât nu deteriorează lama. În același timp, toată umezeala va fi absorbită și cuțitul nu va rugini.

 

BONUS. Ai ars mâncarea? Cu aceste trucuri o poți salva cu ușurință

 

De câte ori ți s-a întâmplat, mai ales seara, ca oboseala să-ți joace feste și să arzi mâncarea?  Fie că este vorba despre cină, prânz sau un simplu mic dejun, se poate întâmpla să adormi sau să te angajezi în alte treburi și să uiți de mâncarea de pe aragaz. 

Dezamăgirea este cu adevărat uriașă, mai ales dacă gătești ceva care îți place în mod deosebit. Se poate oare recupera mâncarea arsă? Uneori este imposibil, deoarece mâncarea este atât de arsă încât nu poate fi salvată.

Rulouri umplute cu șuncă și brânză: un aperitiv rustic rapid și delicios

În cele mai multe cazuri este posibil să recuperăm măcar o parte din mâncarea pe care o pregătim. Cum? Este simplu! Iată câteva trucuri care ne pot ajuta.

Când ardeți mâncarea, primul lucru este să îndepărtați imediat partea arsă și să schimbați tigaia, pentru ca mirosul de ars să nu rămână. Mutați partea nearsă într-o oală curată și, pentru a scăpa de mirosul și gustul de ars, lipiți de zona arsă niște felii de cartof crud. Cartoful, de fapt, va tinde să absoarbă tot mirosul de ars.

Omletă cu vinete și ton, perfectă pentru micul dejun: un preparat savuros și original

O altă posibilitate este să adaugi un praf de zahăr în sos sau, în cazul unei ciorbe, o frunză de salată verde și un cartof. Aceste alimente anulează automat gustul de ars.

Dacă, în schimb, arzi o prăjitură, poți scoate partea arsă și toaca restul, pentru a-l folosi apoi ca baza pentru alte deserturi. Te-ai gândit vreodată la asta?

Toate acestea sunt trucuri vă vor permite să vă recuperați cât mai bine din mâncare care ați ars-o. Doar încercați și nu vei fi dezamăgit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel