Data publicării:

Păstrează bananele proaspete două săptămâni: coaja nu se va înnegri, dacă vei respecta aceste reguli

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Păstrează bananele proaspete două săptămâni - coaja nu se va înnegri, dacă vei respecta aceste reguli. Sursa - Pexels
Păstrează bananele proaspete două săptămâni - coaja nu se va înnegri, dacă vei respecta aceste reguli. Sursa - Pexels

Cum să păstrați un aspect frumos al bananelor o lungă perioadă de timp, veți afla în acest articol.

Ați cumpărat banane galbene și frumoase, dar după o zi fructele își pierd frumusețea și se acoperă de pete negre? Dar există câteva metode interesante, cu care poți păstra bananele proaspete și două săptămâni.  

Bananele sunt o sursă de vitamine esențiale precum B6 și potasiu, care oferă organismului energie. În medie, o banană este la fel de bogată în antioxidanți ca un pahar de suc de portocale. Acest lucru aduce beneficii și vă scapă de toxine.

 

Roșii marinate cu struguri, un aperitiv delicat pentru mesele festive. Gustul și aroma lor te vor cuceri  

 

Mai bine să cumpărați banane verzi și să le lăsați să se coacă acasă. 

Este important să păstrați bananele departe de alte fructe, deoarece acestea eliberează etilenă în timpul coacerii, ceea ce face ca celelalte fructe să se coacă și să se strice mai repede.

Nu depozitați bananele în pungi de plastic, deoarece acestea rețin umiditatea pe care bananele o eliberează prin gazul etilenă pe măsură ce se coc.

Păstrați bananele la temperatura camerei, departe de umiditate, lumina soarelui și temperaturi extreme. Înveliți baza bananei în folie alimentară.  

 

 

De ce e bine să mâncăm banane

 

Se ştie despre banane că sunt sănătoase, pentru că au mult potasiu şi fibre. Potasiul ajută la menţinerea sănătăţii cardiovasculare, iar fibrele sunt utile pentru o digestie sănătoasă. Potasiul funcţionează împreună cu sodiul pentru a regla echilibrul hidric al organismului şi a normaliza ritmul cardiac.

Mineralul acţionează în interiorul celulelor, iar sodiul doar în afara acestora. Funcţiile nervoase şi musculare sunt afectate atunci când echilibrul sodiu-potasiu este stricat. S-a stabilit că aproximativ 4,7 grame este un aport zilnic suficient pentru un adult sănătos. O banană de mărime medie conţine 450 de miligrame de potasiu. Aşadar, dacă vă plac bananele, puteţi obţine întreaga doză de potasiu consumând zece fructe în fiecare zi.

 

 

BONUS. Dulceață din banane. Un deliciu exotic, care se face rapid și ușor

 

Dulceața de banane este o delicatesă, care nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Dacă  ai cumpărat banane necoapte, care sunt complet lipsite de gust, poți încerca să  pregătești o dulceață.  Nu este nimic complicat în a face dulceață de banane. 

 

Pentru aceasta vei avea nevoie de:

1 kg de banane;

1 cană de zahăr;

1 pahar cu apă;

suc de 1 lămâie.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Curățați bananele și tăiați-le felii. Transferați fructele într-o cratiță și adăugați zahărul. Se stoarce sucul de la o lămâie deasupra și se lasă 10-15 minute.

După ce timpul a trecut,  turnați apă în cratiță și puneți-o la foc mic. În timpul gătirii, ar trebui să amestecați constant, până când bananele devin transparente.

Cidru, făcut în casă: surprinde-ți oaspeții cu o băutură dulce-acrișoară

În medie, acest lucru durează aproximativ 25 de minute. După aceea, trebuie doar să puneți  dulceața de banane în borcane și să le acoperiți cu capace. Dacă ați folosit banane prea coapte, veți obține dulceață foarte gustoasă. Poftă bună

 

BONUS. Pepene galben prăjit: o rețetă ciudată, dar extrem de delicioasă 

 

Toată lumea a cumpărat peste un pepene galben fad, care nu e dulce deloc. Este păcat să-l arunci, dar nu vrei nici să-l mănânci. 

Vă sugerăm să faceți un desert cu pepene galben, care este uimitor de bun. Nu durează mai mult de 15 minute. Pare tentant, nu-i așa?

 

Iată ingredientele de care ai nevoie:  

0,5 pepene galben,

1 lingura suc de lămâie,

2 lingurițe de scorţişoară,

2 lingurițe de miere,

30-40 grame de unt,

ciocolată rasă.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Pepenele galben se spală, se curăță de semințe și coajă, apoi se taie cubulețe. Stropiți pepenele galben cu suc de lămâie și amestecați. Puneți-l la fiert pentru 5 minute.

Într-o tigaie încinsă, se pune unul și se prăjește pepenele galben până se rumenește. Nu uitați să amestecați din când în când.

Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii

Turnați pepenele galben într-o farfurie. Stropiți-l cu scorțișoară și  miere. Acoperiți desertul cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos. Pepenele prăjit este gata. Bucură-te de masa ta!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel