Păstrați roșiile proaspete până iarna târziu. Patru metode originale cu care nu veți da greș
Sezonul legumelor proaspete se apropie de sfârșit, iar asta înseamnă că trebuie să știți cum să le păstrați proaspete mai mult timp.
Roșiile pot fi conservate sau păstrate în pivniță. Aflați din acest articol cum se păstrează roșiile pe tot parcursul anului.
Păstrați roșiile proaspete în pudră de muștar. Această opțiune este folosită de gospodinele care nu doresc să facă stea prea mult timp în bucătărie, dar care știu că pudra de muștar conservă perfect legumele. Trebuie să luați borcane de trei litri, hârtie și pudră de muștar.
Spălați roșiile și uscați-le. Puneți primul strat de roșii, fără să le presați. Acoperiți-le cu pudră de muștar. Deasupra se pune o bucată de hârtie, apoi iarăși un strat de roșii. Repetați procedura până terminați roșiile. La sfârșit, închideți borcanele cu capace și coborâți-le în pivniță.
O rețetă neobișnuită, dar foarte apetisantă din varză albă. Iată cum se prepară
Roșii proaspete pentru iarnă cu alcool. Dacă această metodă vi se pare cea mai atractivă, aveți nevoie de roșii; alcool; ață groasă pentru fitil.
Puneți roșiile spălate într-un borcan și adăugați 2 linguri de alcool. Acoperiți borcanul cu un capac și rulați astfel încât alcoolul să fie distribuit uniform în recipient. Aprindeți fitilul și coborâți-l în borcan, apoi închideți-l imediat ermetic.
Cea mai rapidă și delicioasă cină: cartofi, pregătiți la cuptorul cu microunde în doar 15 minute
Roșii proaspete pentru iarnă învelite în ziare. Trebuie să luați mai multe ziare și să înfășurați fiecare roșie separat, apoi să le puneți pe toate la frigider. În același timp, asigurați-vă că umezeala nu ajunge pe ziare, iar dacă se întâmplă acest lucru, schimbați ziarele.
Roșii proaspete pentru iarnă în rumeguș. Unele gospodine pun roșii în cutii cu rumeguș sau fân. Cutiile se depozitează în pivniță. Pentru ca rezultatul să corespundă așteptărilor, trebuie să găsiți rumeguș sau fân proaspăt și să acoperiți fundul unei cutii. Apoi aranjați roșiile în rânduri cu codițele în sus.
Următorul pas este să le acoperiți cu hârtie și să presărați un strat de rumeguș, apoi așezați alt strat de roșii. Repetați până când terminați roșiile. Temperatura în pivniță nu trebuie să fie mai mare de 10°C. Dacă respectați toate regulile, la iarnă vă veți bucura de roșii parfumate și coapte.
BONUS. Castraveți murați, crocanți și delicioși: ce puneau bunicile în borcane pentru savoarea legumelor
Multe gospodine se pot lăuda cu rețete delicioase de saramură pentru conservarea castraveților. Fiecare rețetă are propriul secret special, care o va distinge de toate celelalte.
Cu toate acestea, există reguli de bază de conservare, astfel încât castraveții să fie gustoși, suculenți și crocanți, iar saramura să fie transparentă, astfel încât borcanele să fie bine depozitate și să nu explodeze.
Pentru a obține un gust neobișnuit de castraveți, unele gospodine sunt gata să pună în borcan toate verdețurile care cresc în grădină. Dar nu toată lumea știe cum să o facă corect.
Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane: iată ce pași trebuie să urmezi. Trucurile cu care nu vei da greș
Iată ce trebuie să puneți într-un borcan când păstrați castraveții
Mărar. Această verdeață este considerată o componentă de bază pentru murarea castraveților. În borcan se adaugă nu numai ramuri, ci și umbrele de mărar. Acest ingredient va da o aromă deosebită castraveților.
Frunze de coacăz. Mulți consideră că este obligatoriu să folosești frunze de coacăze negre atunci când pui castraveți la murat, deoarece le conferă o aromă deosebită.
Sterilizează corect borcanele pentru zacuscă, dulceață și murături: sfaturile bunicilor
Hrean. Frunzele și semințele plantei vor da castraveților un gust picant unic.
Frunze de cireș și de stejar vor da castraveților, conservați în borcane, un gust de butoi.
Busuioc. Planta va da castraveților o aromă unică.
În plus, puteți pune într-un borcan frunze de țelină, cuișoare, tarhon, usturoi sălbatic sau cimbru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News