Data publicării:

Paști 2021. Rețetă tartă cu ficat de miel

Autor: Andrada Oana | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Masă Paști 2021 / Imagine de Alexandra de la Pixabay
Masă Paști 2021 / Imagine de Alexandra de la Pixabay

În afară de drob de miel, pască fără aluat şi ouă roşii, pe masa de Paști poți să găseşti loc şi pentru o tartă cu ficat de miel.

Pentru tarta cu ficat de miel scoate pe masă şi o sticlă de vin roşu. Se potrivesc de minune. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente pentru aluat

 

300 g făină

praf de copt

2 ouă

100 g margarină

150 g iaurt

sare

Ingrediente pentru umplutură

 

400 g ficat de miel

400 g ficat de pasăre

200 g cașcaval

2 ouă

3 cepe

100 ml ulei

semințe de pin

sare

piper

Mod de preparare

 

Mai întâi trebuie să pregăteşti aluatul. Freacă bine untul cu 2 ouă şi cu o linguriţă de sare. Încorporează untul, omogenizează şi adaugă şi făina, amestecată în prealabil cu praful de copt. Frământă bine şi lasă 20 de minute la rece. Ori bagi bolul în frigider, ori îl scoţi pe verandă sau în balcon, unde temperatura e scăzută.

Cât timp stă aluatul la rece, spală ficăţeii de pasăre şi ficatul de miel. Pune-i apoi la fiert, scurge-i de apă și lasă-i la răcit. Când sunt gata, dă-i prin maşina de tocat carne. Curăță, cojeşte şi toacă ceapa. Căleşte-o în puţin ulei, cât să se rumenească. Pune peste ea amestecul de ficat şi două ouă. Amestecă pentru omogenizare. Potriveşte apoi de sare şi piper.

Adu aluatul de la rece. Unge cu puţin unt o tavă de tartă. Întinde aluatul pe masă, ca să obţii o foaie mai subţire. Transfer-o în tavă. Pune umplutură peste ea, apoi presară seminţele de pin şi caşcavalul ras.

Bagă tava cu această tartă cu ficat de miel în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, pentru circa 30-35 de minute sau până când se rumeneşte pe deasupra.

Serveşte o felie de tartă cu muguri de soia.

Sursă: BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel