Paste de post, foarte gustoase! Ai nevoie de ingrediente banale care te vor ajuta să îți iasă un deliciu
În zilele de post - dar nu doar atunci - poți alege următoarea rețetă delicioasă de paste.
Pui pastele la fiert, conform indicației de pe cutie. În acest timp, tai mărunt jumătate de ceapă, trei-patru căței de usturoi și îi pui la călit, cu puțin ulei de măsline, la foc mic. Apoi adaugi trei-patru linguri de sos de roșii și amesteci. Adaugi sare și piper după gust. După două-trei minute, adaugi pastele și vreo două-trei linguri din apa de la paste. Sosul și pastele le mai lași pe foc, în timp ce amesteci cu o lingură de lemn, circă două-trei minute. Este o rețetă, simplă și delicioasă pe care o puteți prepara atât în post, dar și dacă sunteți vegetarieni.
VEZI ȘI: Rețetă paste delicioasă, sănătoasă, ieftină și rapidă. Ingredientul care o scoate din anonimat
Vreți o rețetă de paste delicioasă, sănătoasă și ieftină? Este gata în cinci minute.
În timp ce puneți pastele la fiert, conform indicației de pe ambalaj, preparați sosul. De fapt, este un mujdei, făcut cu un ingredient delicios, care se pune peste paste și apoi se amestecă. Așadar, ingredientul care dă gustul este smântâna. Curățați patru-cinci căței de usturoi, pisați-i într-un bol, puneți două-trei linguri de smântână (de orice fel, nu contează câtă grăsime are), jumătate de linguriță de ulei de măsline, o lingură de apă și amestecați. Apoi, rezultatul obținut se pune peste paste și se amestecă. Este delicios, sănătos, ieftin și rapid! Poftă bună!
VEZI ȘI: Minunea din usturoi. Medicul Anca Hâncu: Vă spun secretul meu pentru mujdei
Medicul nutriționist Anca Hâncu a spus care este secretul ei pentru mujdei astfel încât să fie sănătos.
„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.
„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News