Data publicării:

Paste cu ton și porumb dulce. Cea mai simplă și gustoasă rețetă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Pexels (Petrisor Maria Gabriela)
Sursa foto: Pexels (Petrisor Maria Gabriela)

Vrei o rețetă rapidă, sănătoasă și gustoasă? Atunci prepară-ți o porție de paste cu ton și porumb.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 400 gr paste
- 200 gr porumb dulce
- 250 gr ton în ulei măsline
- sare
- piper
- ulei
- 1 căţel usturoi

Cum se prepară

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe pachet în apă fiartă sărată. Când sunt gata, le scurgem de apă. Într-o tigaie punem puţin ulei şi adăugăm usturoiul până ce acesta prinde culoare. Apoi îl dăm la o parte. Adăugăm tonul scurs de ulei şi porumbul la fel şi el scurs bine de apă din conservă, scrie bucataras.ro. Lăsăm câteva minute la foc potrivit. Adăugăm pastele, sarea, piperul după gust. Se servesc fierbinţi.

BONUS: Paste cu ton și smântână

Pastele cu ton și smântână se prepară foarte repede și sunt tare gustoase. Iată rețeta...

Ingrediente

- 500 g paste
- 500 g de ton proaspăt sau conservă de ton în suc propriu
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 cățel usturoi, tocat
- 2 roșii fără semințe, tăiate
- 1 cană smântâna
- 1/2 linguriță sare
- 50 g parmezan sau mozzarella rasă

Cum se prepară

Pune la fiert o oală cu apa cu 1 linguriță de sare. Adaugă paatele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o cratiță, la foc mic spre mediu, toarnă ulei, adaugă usturoi și lasă 1 minut pe foc. Adaugă roșiile, apoi așteaptă 3 minute să se înmoaie, scrie a1.ro.

Pune în tigaie smântâna și fierbe totul 3 minute. Adaugă tonul și amestecă pentru omogenizare. Se lasă pastele cu sos cu tot pe foc câteva secunde și amestecă bine. Astfel pastele sunt mai aromate. Servește pastele cu sosul de smântână și ton, cu mozzarella rasă pe deasupra.

BONUS: Penne all' arrabbiata. Rețeta delicioasă de post

Ingrediente

600 gr roşii (bine coapte)
2 căţei mari de usturoi
1 ardei iute (crud sau uscat; sau fulgi chili)
1/2 linguriţă oregano uscat
1 linguriţă rasă zahăr
5 frunze mari de busuioc proaspăt (sau 3 fire pătrunjel)
2 linguri ulei măsline
250 gr penne
100 gr mozzarella (opţional; nu se adăugă în varianta de post)
sare, piper

Cum se prepară

Se pune multă apă la fiert cu sare. Se încălzeşte uleiul. Se adaugă usturoiul şi ardeiul iute tăiat felii. Se prăjeşte la foc foarte mic până începe să se rumenească uşor. Se adaugă roşiile decojite şi mixate în robot (dacă nu aveţi robot le puteţi da pe razătoare) şi oregano. Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Aduceţi la fierbere. Adăugaţi pastele în apa care fierbe.

Fierbeţi sosul de roşii, la foc mediu, timp de aproape 15 minute. Amestecaţi din când în când în el, mai ales mai spre final. Gustaţi sosul şi dacă pare acid adăugaţi zahărul. Când sosul e gata, mixaţi-l foarte puţin cu un blender vertical, potrivit e-retete.ro.

Adăugaţi busuiocul tăiat, pastele scurse şi mozzarella ruptă bucăţele. Amestecaţi rapid, până pastele sunt acoperite de sos şi mozzarella e topită. În timp ce amestecaţi, gustaţi de sare. Se servesc imediat, cât sunt calde.

Sau poate preferi pastele cu pui și smântână.

Ingrediente

- 400 g piept de pui
- 100 g unt
- 3 linguri pesmet
- 300 g paste
- 200 ml smântână
- 3-4 frunze busuioc
- 1 ciorchine roșii cherry
- sare
- 2-3 lingurite ulei

Cum se prepară

Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se scot în sită, se dau prin jet de apă rece şi se scurg. Separat, se taie pieptul de pui cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se călesc, la foc mic, în unt, potrivit retete.unica.ro. După ce s-au rumenit, se amestecă cu smântâna. Se tapetează tava cu unt, cu pesmet şi se presară pastele, se adaugă pieptul de pui şi sosul de smântână, roşiile cherry tăiate jumătăţi şi se lasă să se rumenească. Se servesc cu busuioc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel