Data publicării:

Paste cu ton și porumb. Cea mai simplă rețetă. Ușor și savuros!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Eneida Nieves)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Eneida Nieves)
Pastele cu ton și porumb este delicioase și se prepară foarte ușor și rapid. Iată rețeta...

Ingrediente

200 grame de paste (oricare îți plac cel mai mult)
1 conservă de ton în suc propriu
1 conservă mică de porumb
2 căței de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
sare și piper după gust
pătrunjel proaspăt tocat (opțional)

Cum se prepară

Pune apa la fiert într-o oală mare. Adaugă un pic de sare. Când apa începe să fiarbă, adaugă pastele și lasă-le să fiarbă conform indicațiilor de pe pachet. Între timp, deschide conserva de ton și scurge bine suc-ul. Deschide și conserva de porumb și scurge apa.

Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat mărunt și lasă-l să se călească puțin, dar ai grijă să nu se ardă, scrie temananc.ro. Adaugă tonul și porumbul în tigaie și amestecă bine. Adaugă sare și piper, după gust.

Când pastele sunt gata, scurge apa și adaugă-le în tigaie cu tonul și porumbul. Adaugă și puțină apă de la paste și amestecă bine. Dacă dorești, adaugă pătrunjel proaspăt tocat peste paste înainte de a le servi.

BONUS: Mac and Cheese, rețeta-vedetă pe Internet. Cum se prepară aceste delicioase paste

Ingrediente

- 250g macaroane (sau alte paste)

- 1 linguriță (15g) unt nesărat (sau 2 lingurițe ulei)

Pentru sos

- 4 linguri (60g) unt nesărat
- 50 g făină universală
- 750 ml lapte, încălzit (integral sau degresat)
- 200 g brânză proaspăt mărunțită, cheddar sau gruyere
- 100 g brânză mozzarella proaspăt mărunțită
- 3/4 lingurițe sare

Condimente (opțional)

- 1 linguriță praf de usturoi
- 1/2 linguriță pudră de ceapă
- 1/2 linguriță muștar pudră

Cum se prepară

Dați o oală mare cu apă în fiert. Adăugați macaroanele și gătiți conform instrucțiunilor de pe pachet minus 1 minut. Scurgeți apa, puneți pastele înapoi în oală, adăugați untul și amestecați până se topește. Lăsați deoparte să se răcească în timp ce faceți sosul.

Preîncălziți cuptorul la 180°C (toate tipurile de cuptoare). 

Într-o într-o tigaie, se topește untul la foc mediu. Se adaugă făina și se gătește, amestecând continuu, timp de 1 minut. Adăugați aproximativ 240 ml de lapte și amestecați pentru a dizolva rântașul în lapte. Apoi, se adaugă laptele rămas și se amestecă până când se dizolvă toate cocoloașele (puteți folosi un tel dacă este necesar). Adăugați sare și condimente dacă folosiți.

Gătiți, amestecând regulat, timp de 5 – 8 minute până când sosul se îngroașă și capătă o consistență de cremă. Când sosul acoperă spatele unei linguri de lemn, dacă puteți lăsa urmă cu degetul, atunci înseamnă că este suficient de gros, scrie temananc.ro.

Luați tigaia de pe aragaz, adăugați brânză și amestecați - brânza nu trebuie să se topească. Ajustați sarea după gust (dacă folosiți brânzeturile recomandate, atunci nu veți avea nevoie de prea multă sare).

Turnați sosul în oala cu macaroane. Se amestecă repede, apoi se toarnă înapoi în tigaie sau într-o tavă de copt. Se presară cu topping de pesmet. Se coace timp de 25 de minute sau până când capătă o culoare aurie. Nu coaceți prea mult, altfel veți avea un preparat uscat, fără sos!

Serviți imediat! Se poate presăra cu puțin pătrunjel proaspăt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel