Paste Carbonara. Rețeta originală
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Abby Chung)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Abby Chung)
Dacă ți-e poftă de o porție de paste carbonara, avem rețeta originală pentru tine. Iată cum se prepară...

 Ingrediente

- 400 g spaghete
- 200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon)
- 4 gălbenuşuri
- 75 g brânză pecorino
- sare
- piper

Cm se prepară

Pune apă la fiert într-o cratiţă încăpătoare, cu o linguriţă de sare. Când apa începe să fiarbă, pune şi pastele la fiert pentru 4-5 minute. În răstimp însă, până să fiarbă apă, taie guanciale cubuleţe (dacă ai acces la acest tip de preparat, dacă nu pancetta sau bacon), potrivit retetepractice.ro. Bate gălbenuşurile cu 40-50 g de brânză pecorino poţi folosi şi parmezan). Frige baconul în tigaie, fără ulei, până când devine crocant şi grăsimea se topeşte.

Când pastele au fiert 4-5 minute, scoate-le cu un cleşte şi pune-le direct peste bacon. Agită pastele puţin, pentru un minut, apoi adaugă o cană de apă de la paste. Lasă pastele carbonara să se răcească un minut, apoi adaugă amestecul de gălbenuşuri şi brânză, amestecând energic, pentru a evita coagularea gălbenuşurilor. Pune pastele la foc pentru încă 30-60 secunde, apoi serveşte fiecare porţie de paste carbonara cu puţină brânză pecorino rasă deasupra şi puţin piper proaspăt măcinat.

Vezi și: Paste suedeze. Rețeta senzațională

BONUS: Paste nemțești la cuptor. Rețeta delicioasă din Germania

Ingrediente

o pungă spatzle (paste nemțești)
2 ouă
250 g telemea
o ceapă albă
200 g bacon
2 linguri ulei

Cum se prepară

Pastele se pun la fiert si se lasă conform indicaţiilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot într-o strecurătoare, se trec prin jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Ouăle se bat si se amestecă cu brânza rasă, apoi se amestecă uşor cu pastele, potrivit restaurantedelux.ro. Se pune amestecul de paste într-o tavă de cuptor si se lasă la copt aproximativ 10 minute. Intre timp, ceapa tăiată rondele si baconul se călesc uşor în tigaia cu ulei încins si se pun deasupra fiecărei porții de paste in momentul servirii.

Vezi și: Nu renunța la paste când vrei să slăbești! Cori Grămescu, rețeta de dietă: Este ideală pentru prânz

Paste cu somon în sos de vin și ceapă, rețetă simplă, cu gust delicios. N-ați mai mâncat până acum! foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel