Pasta de dinți, un aliat de nădejde în gospodărie: 5 situații neașteptate în care o puteți folosi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pasta de dinți, un aliat de nădejde în gospodărie - 5 situații neașteptate în care o puteți folosi. Sursa - pixabay.com
Pasta de dinți, un aliat de nădejde în gospodărie - 5 situații neașteptate în care o puteți folosi. Sursa - pixabay.com
Majoritatea dintre noi folosesc pasta de dinți pentru a curăța dantura și cavitatea bucală.  

Un astfel de produs este potrivit atât pentru curățarea casei, cât și pentru tratamentele de înfrumusețare. În continuare, vă vom spune cum cu ajutorul unui tub de pastă de dinți, puteți face mai multe lucruri importante în viața de zi cu zi.

Hainele sunt șifonate și nu ai fier de călcat: 5 moduri neașteptate de soluționare a problemei

Scapă de mâncărimea înțepăturilor insectelor cu pastă de dinți.  Pentru a supraviețui vara insectelor, trebuie doar să aplicați puțină pastă de dinți pe locul înțepăturii. Acest lucru va ameliora umflăturile și mâncărimea va dispărea.

Apropo, pasta de dinți ajută și în cazul arsurilor: dacă ungeți zona cu probleme, rana se va acoperi rapid cu o crustă și se va vindeca.

Șase alimente care devin mai sănătoase după tratamentul termic: aflați care sunt acestea

Pastă de dinți pentru ten. Următorul truc este pentru iubitorii experimentelor de frumusețe. O cantitate mică de pastă de dinți te ajută să scapi rapid de erupțiile nedorite de pe față. Pasta de dinți ajută la ameliorarea inflamației și a iritației. Aplicați pasta pe coșuri, așteptați 15 minute și clătiți.

Curățați argintul și pietrele prețioase cu pastă de dinți. Cu ajutorul pastei de dinți poți curăța bijuteriile din argint, chiar și pe cele cu pietre. Trebuie să frecați cu grijă pasta pe bijuterii și să o lăsați să acționeze peste noapte. Dimineața, ștergeți bijuteriile cu o cârpă uscată.

Dacă aveți diamante, și acestea pot fi curățate cu pastă de dinți: aplicați produsul pe perie, frecați bijuteriile, apoi clătiți-le cu apă caldă și ștergeți-le.

Fă acest lucru o dată pe lună și chiuveta nu se va înfunda niciodată: trucul pe care doar instalatorii îl cunosc

Pasta de dinți pentru petele. Pentru a scăpa de petele încăpățânate de pe haine, canapele sau covoare, multe gospodine folosesc pastă de dinți. Metoda este simplă: aplicați produsul pe pată și frecați energic până când pata dispare. Apoi  clătiți cu apă și uscați.

Pasta de dinți combate mirosul neplăcut. Uneori se întâmplă ca după gătit, mirosul de pește, usturoi sau ceapă să rămână pe mâini. Este greu să scapi de el. În acest caz, pasta de dinți ne vine în ajutor: puneți puțină pastă pe palme, frecați-vă mâinile, apoi clătiți-le cu apă. Astfel, veți elimina rapid mirosul neplăcut de pe mâini.

BONUS. Folosește un șampon ieftin în viața de zi cu zi: trucurile gospodinelor cu experiență

Gospodinele cu experiență cumpără, din când în când, produse cosmetice ieftine, dar nu le folosesc pentru îngrijirea părului sau a tenului.

Un produs ieftin, care poate fi foarte util în multe situații, este șamponul.  

Pensule și bureți pentru machiaj. Femeile au un „arsenal” de pensule și bureți pentru aplicarea machiajului. Deoarece intră în contact direct cu pielea, bureții și pensulele au nevoie de îngrijire specială. Dacă nu le curățați în mod regulat, pe ten pot apărea coșuri.

Soluția ideală ar fi să folosiți un șampon ieftin pentru a le spăla. De asemenea, cu un șampon ieftin puteți spăla și peria de păr.

Miros urât în casă? Cumpără două plante ieftine, cu un parfum încântător și problema va rămâne o amintire

Instalații sanitare. Peria de toaletă trebuie curățată corespunzător pentru a scăpa de flora patogenă. Pentru acest lucru, gospodinele folosesc, în proporții egale, înălbitor și șampon pentru păr. Cu această abordare, peria de toaletă va rămâne întotdeauna curată.

Țesături care necesită îngrijire specială. Dacă garderoba ta conține articole din țesături delicate, atunci nu le poți spăla cu detergent obișnuit. Cea mai bună soluție este să turnați câteva linguri de șampon direct în cuva mașinii de spălat.  Șamponul va îndepărta perfect petele și nu va dăuna țesăturilor delicate.

Înlocuiți imediat șamponul cu acest ingredient și veți avea rezultate uimitoare: părul va fi mătăsos și lucios

Dacă faceți ordine în apartament, nu este nevoie să folosiți substanțe chimice dure. Mai bine, folosiți șampon în loc de detergent. Produsul are un potențial de curățare destul de bun, deci poate fi util și la curățarea casei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel