Pâslaru: Alocațiile pot fi mărite prin renunțarea voluntară a celor cu venituri mari
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Alocaţiile copiilor din familiile sărace pot fi mărite prin simpla renunţare voluntară a celor cu venituri peste medie de a mai cere aceste sume de la stat, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru. Totodată, el spune că în acest moment statul îi subvenționează la încălzire pe cei cu "viloaie". 

"(...)dacă te uiţi la repartiţie, vei constata ca foarte puţini din oamenii care au peste veniturile medii din ţară nu îşi exercită dreptul de a lua cei 84 de lei pe lună. Mie mi se pare acest lucru o lipsă de coeziune. Mie mi se pare că putem creşte alocaţiile celor care sunt în familiile amărâte prin simplul fapt ca cei care sunt cu veniturile peste medie să renunţe voluntar la a mai cere aceste sume de la stat", a spus Dragoş Pîslaru. 

Acesta a afirmat că o astfel de atitudine cere civism, unitate, coeziune, dar şi garantarea acestora că statul distribuie cei 84 de lei de la ei la familiile nevoiaşe. 

În plus, el a subliniat faptul că, în cazul ajutoarelor pentru încălzire, statul subvenţionează mai mult persoanele cu venituri mai mari decât pe cele mai sărace, pentru că familiile nevoiaşe nu sunt racordate la sistemele publice de încălzire, ci "sunt pe lemne" şi, deci, practic, subvenţionează "viloaiele", toate acele mari ansambluri de locuit noi, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel