Pasiunea vine din inima. Care e pasiunea ta?
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/Care este pasiunea ta
Foto: Pexels/Care este pasiunea ta
Tony Robbins, antrenorul succesului după cum se autointitulează, este de părere că pasiunea vine din inimă. Trebuie doar să ştii să o asculţi.

“Nu-mi mai place ceea ce fac, dar nu ştiu ce să fac”. Aceasta este expresia care apare din ce în ce mai des. După aceşti ani pandemici, oamenii au început să se îndrepte spre interiorul lor şi să schimbe lucrurile din exterior, inclusiv jobul.

Tony Robbins este un speaker motivaţional, autor şi antreprenor american cunoscut pentru discursurile sale motivaţionale de dezvoltare personală. Acum ne oferă câteva sfaturi despre cum îţi poţi găsi pasiunea. 

Pentru unii oameni, a trăi cu pasiune pare să vină de la sine. Se aruncă în activitățile pe care le iubesc fără a ține cont de ceea ce așteaptă societatea de la ei. Dar nu este atât de ușor pentru noi toți.

Ai făcut liste. Le-ai cerut sfaturi prietenilor tăi. Ai încercat să scrieți în jurnal și ai analizat fiecare gând pe care l-ai avut vreodată. Cu toate acestea, încă te întrebi „care este pasiunea mea?”.

Asta pentru că pasiunea vine din inimă, nu din cap. Sunt șanse să știi deja care este pasiunea ta. Trebuie doar să te conectezi inima ta.

Schimbă-ţi perspectiva

Pentru mulți, a trăi o viață de pasiune pare nerealist. Pentru că se simt astfel, unii oameni nu sunt optimiști în ceea ce privește schimbarea. Dacă intri în călătoria pentru a-ți descoperi pasiunea cu această mentalitate, te pregătești pentru eșec. Singura modalitate de a reuși să-ți găsești pasiunea pentru viață este să-ți schimbi mentalitatea către una de pozitivitate și posibilitate. Fii deschis la aventura pe care urmează să o trăiești. Fii entuziasmat de ceea ce este posibil. Priveşte cu nerăbdare viața incredibilă care e înaintea ta. Doar dacă eşti cu adevărat deschis și gata pentru schimbare vei găsi ceea ce te pasionează. Realizează că viața se întâmplă pentru tine, dar trebuie să asculți ce îți spune. 

Cum îţi petreci timpul liber?

Hobby-urile tale nu sunt neapărat aceleași cu adevărata ta pasiune, dar pot oferi un indiciu. Dacă îți petreci mult din timpul liber citind, pasiunea ta ar putea implica scrisul, predarea sau cercetarea - orice lucru care îți hrănește mintea așa cum o face lectura. Dacă îți place să repari lucruri prin casă, pasiunea ta implică probabil crearea și construirea. Dacă îți place să dansezi sau să faci mișcare, probabil că ești atras de mișcare și expresie. Gândește-te mai profund la pregătirea ta și îți poți descoperi pasiunea. 

Examinează-ţi fricile

O modalitate creativă de a-ți da seama cum să-ți găsești pasiunea în viață este să te gândești la ceea ce te sperie. Te-ai gândit să renunți la slujbă pentru a scrie, a dansa, a începe o afacere, a coace brioşe sau a plimba câinii, iar gândul te-a îngrozit absolut? Dacă simți emoție și teamă atunci când te gândești să faci totul cu o anumită abilitate sau plăcere, acesta este un semn că este pasiunea ta. Este timpul să nu mai laşi frica să te țină pe loc. Este posibil să eșuezi la început, dar nu lăsa frica de eșec să te oprească. Continuă să încerci.

Sfaturile sale sunt pot fi citite integral aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel