"Pregătesc cu drag meniul tradițional de Paști din care nu lipsesc drobul, borșul de miel, stufatul și cozonacii pufoși. Și pentru că soțul meu preferă produsele raw-vegane, fac o rețetă delicioasă de pască fără niciun produs de origine animală. Îmi place că se prepară extrem de rapid, este gustoasă și nimeni nu realizează că e făcută fără foc.
De altfel, deserturile raw nu încetează să mă uimească. Mi se par cele mai bune din lume. Unde mai pui că sunt și sănătoase. Vă spun doar că, pentru această delicatesă, folosesc brânzica de caju și un blat de migdale senzațional, iar tot efortul de a o pregăti presupune…un sfert de oră", a declarat jurnalista Alina Stancu pentru Fanatik.
Reţeta completă
Ingredientele folosite de Alina Stancu pentru pasca raw-vegană sunt următoarele:
250 g făină de ovăz, 200 g curmale (hidratate), pentru pentru blat. La crema de brânză, vedeta TVR folosește 80 g de caju hidratat, 50 ml lapte de caju ambalat, 50 g de migdale, 100 ml de ulei de cocos, 1/2 linguriță de fulgi de drojdie inactivă, 10 ml de zeamă de lămâie, 40 g de miere, 1 linguriță de turmeric și 10 ml de zeamă de portocale.
Pentru decor se folosesc, în funcție de preferința fiecăruia, zmeură, căpșuni sau coacăze roșii și merișoare.
Modul de preparare al blatului
Nucile de caju se spală bine în jet de apă puternic și este indicat să se lase în apă, la hidratat, cel puțin 2 ore sau câteva ore, eventual chiar și peste noapte. Și curmalele se lasă într-un bol în apă tot pentru cel puțin 2 ore. Apa în care au stat la hidratat se folosește în rețetă, cea în care au stat nucile caju și migdalele nu se folosește.
Se amestecă la blender sau cu mixerul făina de ovăz și curmalele până ce se transformă compoziție lipicioasă. Se tapetează o tavă cu folie alimentară, apoi se întinde aluatul în forma respectivă cu o lingură sau o altă ustensilă de bucătărie. Se acoperă și marginile interioare ale formei.
Cum se prepară crema de brânză
Se mixează nucile de caju, mierea (sau siropul de agave), laptele de caju, zeama de portocale, zeama de lămâie, uleiul de cocos, fulgii de drojdie inactivă și turmericul până când compoziția devine cremoasă. Compoziția respectivă se pune peste blat și se decorează, după preferința fiecăruia, cu stafide, merișoare și coacăze roșii proaspete. Pasca realizată se pune în congelator pentru câteva ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Unde au dispărut tinerii magistrați care protestau și promiteau schimbarea sistemului
- Școala românească nu mai pune accentul pe valorile etice. Profesor universitar: Doar prin educație morală construim o țară educată
- Cum fac criminaliștii percheziția informatică. „Nu întotdeauna este prezent și suspectul”