Data publicării:
PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Rețeta simplă și delicioasă pentru masa de PAȘTI
Pasca fără aluat este unul din preparatele delicioase pe care gospodinele aleg să le pregătească pentru masa de Paști. Iată rețeta.
Ingrediente
600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare (dacă nu este tratată chimic!)
2 linguri esenţă de vanilie
Vezi și: Săptămâna Mare, rețete post. Ciuperci pe pat de mămăligă
Cum se prepapră
PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade. SeparăM cele 6 ouă și frecăm gălbenușurile bine cu zahărul, untul și praful de sare, scrie viva.ro. Acest procedeu continuă până când zahărul s-a topit în totalitate. Apoi adăugăm brânza și smântâna, urmând praful de copt, în timp ce amestecăm bine pentru a elimina cocoloașele.
PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Albușurile se bat spumă, separat. Când s-au întărit suficient, se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se adaugă stafidele.
PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. Se coace 45-50 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News