Pașapoartele ar putea dispărea. Aeroportul din Dubai testează un sistem de check-in prin scanarea irisului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Autoritățile din Dubai au introdus pe aeroport un sistem nou de check-in, bazat pe scanarea irisului.

Noul sistem de check-in le permite călătorilor să se îmbarce în avion după ce se înregistrează prin scanarea irisului, relatează Daily Mail. În acest fel, nu mai este necesară interacțiunea cu angajații aeroportului, noul sistem fiind bazat pe scanere automate.

Deși deocamdată noua tehnologie este în stadiul de test, fiind introdusă de aproximativ o lună, ea ar putea înlocui pe viitor check-in actual, care se bazează pe scanarea unui bilet de îmbarcare din hârtie sau a unei aplicații de mobil. Totul funcționează foarte simplu. Pasagerul pune pașaportul cu poza în dreptul scanerului, apoi trece prin poartă și așteaptă să-i fie scanat și irisul, pentru confirmarea identității. Totul durează doar câteva secunde. Noua tehnologie are ca scop reducerea timpului petrecut în aeroport, dar și limitarea interacțiunii umane, în contextul pandemiei.

În ultimii ani, aeroporturile din întreaga lume au introdus sisteme de recunoaștere facială, dar scanarea irisului este o metodă mai avansată care le va permite autorităților conectarea datelor irisului la bazele de date de recunoaștere facială a țării, astfel încât pasagerul să nu aibă nevoie de documente de identificare sau bilet de îmbarcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel