Pasajul Basarab ar putea fi deschis circulaţiei în martie anul viitor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Lucrările la Pasajul rutier Basarab sunt în grafic iar podul ar putea fi deschis circulaţiei în luna martie anul viitor, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor la pasaj, explicând că se încheie şi ultimul act adiţional, respectiv partea de formalistică, după care se termină podul hobanat - se întind hobanele (stâlpi de susţinere) şi încep să se regleze, se aşază predalele pe el, adică exact baza pe care se trage asfaltul şi se montează linia de tramvai.

Referitor la actul adiţional ce urmează a fi încheiat, primarul general a precizat că aceasta vizează prelungirea termenului de execuţie a lucrării şi ultimele modificări hotărâte în proiect, respectiv la linia de tramvai şi linia de rulare. "S-au mai făcut o serie de modificări tehnice, pentru că nu erau prevăzute lifturi şi trotuarul rulant", a arătat Oprescu.

Cât priveşte staţia de tramvai, vehicul care va traversa podul hobanat, edilul-şef a spus că s-a înţeles cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, să monteze din staţia care va da spre peronul gării un trotuar rulant care va avea conexiune directă cu metroul.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, însoţit de jurnalişti, s-a deplasat miercuri pentru prima dată pe podul hobanat pentru a verifica stadiul lucrărilor acestuia. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel