Părul tău va crește mai repede și vei uita de vârfurile despicate. Soluția este o mască cu gelatină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Părul tău va crește mai repede și vei uita de vârfuri despicat. Soluția este o mască cu gelatină. Sursa foto: freepik.com
Părul tău va crește mai repede și vei uita de vârfuri despicat. Soluția este o mască cu gelatină. Sursa foto: freepik.com
Femeilor le place să aibă un păr frumos și sănătos, de aceea apelează la diferite tratamente: fie la salon, fie acasă.

Gelatina, un produs din bucătărie, stimulează creșterea părului. Doamnele care își doresc o podoabă capilară sănătoasă pot apela la acest produs.

Gelatina repară, îngroașă și hidratează firele de păr. Dacă ai un păr uscat și deteriorat, gelatina este instrumentul de care ai nevoie!

Această substanță incoloră conține un element esențial pentru sănătatea părului: colagen, o proteină care susține structura țesuturilor conjunctive, precum pielea și cartilajul.

Părul tău va fi sănătos și strălucitor cu un truc simplu, fără a cheltui un pumn de bani

Produsele bogate în colagen, cum ar fi gelatina, oferă multe beneficii. Gelatina conține aminoacizi care acționează direct asupra fibrei capilare, făcând-o mai rezistentă la agresiunile externe și mult mai voluminoasă. În plus, gelatina repară vârfurile despicate ale firelor de păr. Proteinele din gelatină mențin hidratarea firelor de păr sporesc densitatea părului fragil și strălucirea. 

Părul tinde să se deterioreze din mai multe cauze externe, cum ar fi: utilizarea excesivă a vopselei, îndreptarea cu placa sau utilizarea uscătorului electric. La acestea se adaugă expunerea excesivă la soare, poluarea, gerul, dar și spălarea  frecventă. La acestea se adaugă lipsa de vitamine și minerale, în special de fier și acid folic.

Apa de orez, aliatul părului sănătos, strălucitor și mătăsos. Cum se prepară produsul care salvează buclele

Și stresul face ca părul să cadă, lăsându-l fără putere să crească. Șamponul de  calitate proastă poate afecta creșterea părului. Pentru a vindeca părul, acesta trebuie hidratat, iar gelatina poate oferi acest tratament.

 

Cum se face masa de gelatină pentru păr

Metoda 1. Într-o cratiță, pusă se aragaz, toarnă 250 ml de apă. Când apa începe să fiarbă, ia cratița de pe foc și adaugă în apă 20 de grame de gelatină pudra și 50 grame de gel aloe vera. Amestecă bine pentru a combina ingredientele. Amestecul se lasă să se răcească.

Aplică masca pe părul umed și lasă-o să acționeze 10 minute, apoi clătește bine cu apă rece. Rezultatul este cu adevărat spectaculos. Chiar de la prima aplicare, părul tău va fi moale, mătăsos, hrănit și hidratat. Gelul de aloe vera, care este hidratant și fortifiant, va întări fibra capilară compensând lipsa de sebum și aducând strălucire părului. Păstrează amestecul în frigider și îl poți folosi pe păr o dată pe săptămână.

Uleiul esențial de trandafir, un produs natural pentru frumusețe și sănătate

Metoda 3. Pentru prepararea măștii care dă volum părului ai nevoie de 1 lingură de oțet, 100 de apă,1 lingură de miere și 1 lingură de gelatină.

Pune apa să se încălzească, apoi adaugă gelatina. Amestecă bine fără să te oprești pentru a evita cocoloașele. Apoi adaugă toate celelalte ingrediente și amestecă până obții o pastă cremoasă. Aplică masca pe păr, de la rădăcini până la vârfuri. Lasă-o să acționeze 10 minute, apoi clătește. Părul va fi sănătos, frumos și mătăsos!

Oțetul are capacitatea de a strânge porii, preveni astfel căderea părului. În plus, elimină depunerile de calcar și dă părului strălucire. La rândul ei, mierea hrănește și hidratează podoaba capilară.  

Beneficiile incredibile ale verzei murate: 4 motive să o consumi regulat

Metoda 2. Pune apa la fiert, adaugă gelatina și amestecă până se dizolvă complet. După ce s-a răcit, toarnă acest amestec în sticla cu balsamul de păr. Agită bine pentru a combina ingredientele și folosește balsamul, imediat după spălarea părului. Acest remediu salvează părul predispus la uscare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel