Părul sănătos și puternic: Secretul indian pentru regenerarea părului în doar o săptămână
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Faisal Megi/ Pexels
Fotografie de la Faisal Megi/ Pexels
În acest articol veți descoperi câteva secrete de frumusețe pe care femeile indiene le-au transmis de generații pentru a promova creșterea părului, pentru a-și face părul sănătos și puternic.

Pentru a contracara căderea părului, atunci când nu este un caz grav, poți adopta diverse remedii naturiste care includ ingrediente bogate în principii active care stimulează pozitiv scalpul.

Printre secretele femeilor indiene se numără aliați naturali, începând de la renumita henna.

Comprese regenerante cu henna neutră 

Un ingredient drag populațiilor asiatice pentru îngrijirea părului, care se bucură de o mare apreciere, este henna. Această pudră este utilă nu numai pentru a reda culoarea părului, ci și pentru realizarea împachetărilor regeneratoare. Este un ingredient hrănitor și de iluminat pentru a face părul sănătos și puternic, dar și mătăsos, strălucitor, contracarându-i aspectul creț și fragil.

Pentru regenerarea naturală a părului, sunt recomandate împachetările pe bază de henna, care contracarează și sebumul și vârfurile despicate.

Ca tratament de îngrijire a părului, se recomandă amestecarea pudrei de henna cu iaurt alb, sau miere, la care adăugați apă caldă. Dupa ce am amestecat bine pentru a obține un amestec cremos, trebuie aplicat pe tot părul și lăsat să acționeze timp de 1 oră. La final, clătiți bine părul cu apă caldă și șampon. Acest pachet regenerant se poate face de 2 ori pe lună, potrivit 24 Salute.

Tratament de îngrijire a părului cu ulei de cocos pentru un păr sănătos și puternic

Uleiul de cocos este folosit în mod obișnuit de femeile indiene și asiatice în general pentru a-și face părul mai strălucitor și mai mătăsos. Întinde uleiul de cocos pe șuvițele umede, lăsându-l să acționeze aproximativ 30 de minute. Tratamentul este recomandat de 3 ori pe săptămână.

Ulei de susan pentru a stimula regenerarea părului

În special, uleiul de susan este indicat pentru a favoriza creșterea părului dar și pentru a elimina mătreața. Trebuie doar să aplicați produsul pe părul ușor umed și să efectuați un masaj ușor pe scalp. După ce l-ai lăsat să acționeze timp de 30 de minute, clătește bine părul.

Mască pentru păr cu făină de năut

Pentru un păr sănătos și puternic se recomandă folosirea făinii de năut așa cum o fac femeile din India, care îi exploatează puterea de exfoliere și degresare pentru a îndepărta sebumul din păr înainte de spălarea părului.

O compresă pe bază de făină de năut, apă, miere și lapte este eficientă în cazul părului gras.

După amestecarea bine a ingredientelor, amestecul se poate aplica pe tot capul lăsându-l să acționeze 20 de minute, apoi se procedează cu șamponul normal cu apă din abundență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel