Partidul în care s-a înscris Viorica Dăncilă. Anunț important pe scena politică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Află în articol în ce partid s-a înscris Viorica Dăncilă!

Viorica Dăncilă s-a înscris în Partidul Național Conservator Român (PNCR) al europarlamentarului Cristian Terheș, candidat la alegerile prezidențiale. Viorica Dăncilă va susține, joi, o conferință de presă, la ora 11.00, la hotelul Marriot, în noua calitate pe care o are.

Cine este Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă este om politic, s-a născut la data de 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în anul 1988. În anul 2006 a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

Viorica Dăncilă este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană.

A fost profesor la Liceul Industrial Videle, în perioada 1997-1998. Din anul 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze.

Viorica Dăncilă a devenit membru al PSD în anul 1996. În anul 2015 era președinte al organizației de femei a PSD. În perioada ianuarie 2009 - ianuarie 2018 a fost europarlamentar.

Prima femeie prim-ministru din istoria României

A deținut funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019, devenind prima femeie din istoria țării care a ocupat această funcție. Viorica Dăncilă este căsătorită cu Cristinel Dăncilă. Aceștia au un fiu, Victor Florin, pe care l-au înfiat de când băiatul avea cateva săptămâni.

Viorica Dăncilă a fost desemnată în iulie 2019 ca fiind candidatul PSD pentru alegeri prezidențiale din anul 2019. Pe data de 26 noiembrie 2019 Viorica Dăncilă și-a dat demisia din funcția de președinte PSD, pe care a ocupat-o de la arestarea lui Liviu Dragnea. În 2022, a fost aleasă în funcţia de preşedinte al formaţiunii politice Naţiune Oameni Împreună.

Despre Partidul Național Conservator Român (PNCR)

“PNCR este un partid nou, co-fondat de unul dintre urmașii lui Simion Bărnuțiu, unul din ideologii mișcării pașoptiste din 1848“, spun membrii acestei mișcări politice.

“Sunt onorat să fiu ales președinte al Partidului Național Conservator Român și să contribui la promovarea și apărarea intereselor materiale și spirituale ale națiunii române. În fața atacurilor neomarxiste globaliste care doresc transformarea UE, dintr-o uniune de state suverane, într-un imperiu condus de la Bruxelles de birocrați nealeși, soluția este apărarea valorile naționale, iar acest lucru îl va face PNCR“, a spus europarlamentarul Cristian Terheș, când a devenit președinte al Partidului Național Conservator Român, pe 1 decembrie 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel