Alegeri parlamentare Polonia. Partidul Dreptate şi Justiţie, pe primul loc după exit-poll
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
 votare
votare
Partidul naționalist din Polonia Dreptate şi Justiţie (PiS) este pe cale să își păstreze majoritatea după alegerile parlamentare de duminică, câștigând 43,6% din voturi, a arătat un sondaj de ieșire de la urne, potrivit Associated Press.

Sondajul realizat de compania de cercetare Ipsos a acordat 27,4% din voturi coaliției centriste civice, care includepartidul Platforma Civică condusă anterior de președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk. care a guvernat Polonia în perioada 2007-2015. Alte partide care par să depășească pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlament sunt: o alianță de stânga, care a obţinut 11,9% din voturi; Partidul Popular Polonez (conservator agrar) cu 9,6%; iar Confederația de extremă dreaptă a obținut 6,4% din voturi.

Comisia electorală din Polonia va începe publicarea rezultatelor parțiale luni. Jaroslaw Kaczynski, șeful partidului naționalist de guvernământ, a declarat victoria în alegerile parlamentare de duminică: „Avem o victorie: în ciuda unui front puternic, am reușit să câștigăm”. Partidul de guvernământ din Polonia (PiS) pare să câștige o majoritate în camera inferioară a parlamentului, conform calculelor televiziunii private TVN24 citată de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel