Participi la recensământ 2022 și primești o zi liberă. Vezi perioada maximă când poți să iei liber
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie creată de Sebastian Voortman, de la Pexels
Fotografie creată de Sebastian Voortman, de la Pexels
Chestionarul electronic pentru recensământ se poate completa oricând în interiorul perioadei rezervate acestei activități, respectiv între 14 martie și 15 mai 2022 inclusiv. 

Anul aceasta se acordă o zi liberă, indiferent dacă lucrezi în sectorul public sau privat. Ziua liberă plătită se acordă în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode: recensământul online.

Ziua liberă nu va fi dată în avans, ci doar după completarea formularului

Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, cel târziu în luna mai 2023.

Autorecenzarea în sine nu este obligatorie, însă este una dintre cele două metode (alături de recenzarea prin interviu față în față) prin care se poate îndeplini obligația de cetățenilor de a răspunde la recensământ.

Chestionarul poate fi completat de pe orice tip de dispozitiv cu browser actualizat și cu o conexiune validă și stabilă la internet. În cazul telefoanelor inteligente (smartphone) sau al tabletelor, completarea se poate face atât de pe dispozitive Android, cât și iOS.

Cum trimit chestionarul de recensământ completat?

În cazul autorecenzării, acest lucru se face automat când persoana apasă butonul  „Finalizare”. La recenzarea față în față, recenzorul înregistrează și apoi trimite mai departe chestionarul completat.

 

Cum obții acces la chestionarul online

 

 

Pas 1: se accesează site-ul recensământului (www.recensamantromania.ro), se apasă butonul „Platformă autorecenzare” unde se deschide formularul de preînregistrare. Acesta trebuie completat prin înscrierea tuturor membrilor aceleiași gospodării care locuiesc la adresa respectivă. Se completează adresa reședinței obișnuite și CNP-urile și adresele de e-mail la care fiecare dorește să își primească link-ul către propriul chestionar de recensământ

Pas 2: Fiecare membru al gospodăriei primește la adresa de e-mail indicată în formularul de preînregistrare propriul chestionar de recensământ

Pas 3: Fiecare intră pe link-ul primit prin e-mail și i se deschide propriul chestionar unde începe să completeze răspunsurile.

Nu uitați: Vă puteți autorecenza oricând în perioada 14 martie – 15 mai 2022 accesând site-ul www.recensamantromania.ro și apăsând butonul „Platformă autorecenzare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel