Participarea lui Djokovic la Roland Garros, în pericol. Roxana Mărăcineanu: Dacă situaţia continuă, rămânem pe poziţiile actuale. Doar vaccinaţii au voie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursă foto: Instagram Novak Djokovic
Sursă foto: Instagram Novak Djokovic
Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franţa, a anunţat că doar persoanele vaccinate vor putea participa la Roland Garros, dacă situaţia pandemică nu se îmbunătăţeşte până în mai. Astfel, Novak Djokovic ar putea pierde participarea. 

”Este adevărat că, în Franța, de la începutul ieșirii din criză s-a promovat foarte mult vaccinarea și este ceea ce ne-a permis să ieșim din criza sanitară cât mai rapid. Pentru sportivi și pentru cluburile care au fost închise luni de zile a fost foarte important să trecem la pasul vaccinal.

Acum avem voie să mergem la antrenamente și concursuri numai dacă suntem vaccinați. Pentru noi este foarte important să dăm populației asigurări că oamenii pot reveni la sport datorită acestui vaccin și să protejăm sănătatea sportivilor de performanță care au nevoie să aibă grijă de corpul lor, de sănătatea fizică și mentală.

Facem tot posibilul pentru ca sportivii care sunt vaccinați să fie sănătoși și să poată participa la concursuri și sperăm că în curând n-o să mai fie nevoie de aceste măsuri. Dar dacă situația pandemică va mai dura, în mai, când va avea loc Roland Garros, o să rămânem pe poziția actuală”, a declarat Roxana Mărăcineanu pentru eurosport.ro.

Djokovic preferă să nu participe, decât să se vaccineze 

Djokovic a fost întrebat dacă ar sacrifica participarea la competiții precum Wimbledon și Openul Franței din cauza poziției sale față de vaccin.

"Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc", a spus el.

Djokovic a declarat că speră ca cerințele de vaccinare în anumite turnee să se schimbe, adăugând că speră că „poate juca încă mulți ani".

Dar el a confirmat, de asemenea, că este dispus să renunțe la șansa de a deveni, statistic, cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile, deoarece are această convingere.

Întrebat de ce, el a răspuns: „Pentru că principiile de luare a deciziilor în privința corpului meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu în ton cu corpul meu cât mai mult posibil".

Djokovic a declarat că a fost „întotdeauna un mare adept al bunăstării, al sănătății, al nutriției" și că decizia sa a fost parțial influențată de impactul pozitiv pe care factori precum schimbarea dietei și a tiparelor sale de somn, l-au avut asupra abilităților sale ca sportiv.

El a declarat că „își păstrează mintea deschisă" în ceea ce privește posibilitatea de a fi vaccinat în viitor, „deoarece încercăm cu toții să găsim, în mod colectiv, cea mai bună soluție posibilă pentru a pune capăt pandemiei".

„Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Înțeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un mare efort pentru a gestiona acest virus și pentru a vedea, sperăm, un sfârșit în curând al acestui virus".CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel