Părţi din codul sursă al Twitter au fost publicate pe internet. Compania lui Elon Musk ia măsuri
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la greenwish _, Pexels
Fotografie de la greenwish _, Pexels
Twitter a iniţiat o acţiune în instanţă pentru a preveni pierderea codului sursă, după ce părţi din acesta au ajuns pe internet. 

Astfel, compania lui Elon Musk cere în instanţă ca acest cod sursă să fie îndepărtat de pe Github, un site extrem de cunoscut în lumea software pentru că publică coduri sursă pe care ulterior le poate folosi oricine. Ba mai mult, Twitter cere şi informaţii despre persoana care a postat acest cod. 

Conform lui Julian Moore, directorul echipei legale a Twitter, "porţiunile publicate fac parte din codul sursă al platformei Twitter şi al sistemelor interne". Nu se ştie, momentan, cât timp a fost disponibil online codul, înainte ca Twitter să ceară îndepărtarea sa de pe site. 

Pierderea potenţială a celei mai importante proprietăţi intelectuale a companiei vine după o perioadă de nelinişte la Twitter, ca urmare a achiziţiei de către Elon Musk a pachetului majoritar. Astfel, au fost emise deja avertismente către utilizatori pentru a-i informa că sunt posibile întreruperi ale platformei, inclusiv din cauza sabotajului. 

Săptămâna trecută, Elon Musk le-a oferit angajaţilor Twitter premii în acţiuni, bazându-se pe o nouă evaluare de aproximativ 20 miliarde de dolari. Astfel, Musk vrea să redreseze compania, care se află în pierdere. 

Cine a publicat codul sursă al Twitter


Potrivit Financial Times, codul sursă a fost publicat pe Github de un utilizator cunoscut drept "FreeSpeechEnthusiast", nume care este o ironie la adresa lui Elon Musk, care a declarat la preluarea Twitter că a făcut acest lucru tocmai pentru a proteja discursul liber. 

Alex Spiro, avocatul lui Musk, nu a oferit niciun comentariu despre această situaţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel