PARTENERIAT CIVIL. Pieleanu, apel la calm și echilibru! ”Asta e o problemă”
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 09 oct 2018, 17:30
WhatsApp
Marius Pieleanu
Marius Pieleanu
PARTENERIAT CIVIL. Subiectul zilei, parteneriatul civil între persoane heterosexuale, dar și între persoane de același sex, incită spiritele! Sociologul Marius Pieleanu a comentat, pentru DCNews, această situație. 

PARTENERIAT CIVIL.  ”În mod evident, rezultatele referendumului fac să se supraliciteze importanța existenței juridice a documentului privind reglementarea parteneriatelor civile. Un eventual succes al referendumului probabil că ar fi atenuat mult pentru o perioadă de timp discuția despre importanța acestui subiect. 

Trebuie să privim lucrurile într-un cadru mai general. E vorba de o reglementare a parteneriatului civil inclusiv între un bărbat și o femeie. 

Noi știm că și în România există foarte multe familii constituite, dar care nu au un act juridic care să le fundamenteze relațiile patrimoniale între ele. Asta e o problemă în cazul unei despărțiri, în caz de deces, cui rămân bunurile, nu e reglementat. În contextul acesta, s-a pus și problema căsătoriilor între persoane de același sex. Noi poate că avem și o supradimensionare a importanței pentru că ne uităm doar pe rețelele sociale. 

Mi se pare că, dacă adoptăm cu calm și cu echilbru, societatea românească poate să cuprindă toate orientările, toate obișnuințele, toate culturile minoritare și, dacă le împletim armonios obișnuințele și culturile majoritate cu cele minoritare, suntem o societate vie, omogenă și trainică. 

Fac un apel la echilibru și la calm, orice reacție extremă, indiferent din ce parte vine, nu este una care să conducă la rezolvarea corectă a situației.” a declarat sociologul Marius Pieleanu pentru DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?