Data publicării:

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari: Prețuire și recunoștință pentru inițiativa Școlii Gimnaziale 56 de ajutorare cu legume și fructe a peste 500 de persoane aflate în dificultate

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din București mulțumește cu deosebită recunoștiță cadrelor didactice, părinților și elevilor de la Școala Gimnazială 56 pentru inițiativa colectării de legume și fructe cu scopul ajutorării familiilor în dificultate, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).  

Altfel, în ziua de 23 noiembrie 2023, elevii de la Școala Gimnazială 56 au oferit peste 3.000 de kg de legume și fructe (cartofi, ceapă, morcovi, varză, castraveți, rădăcinoase, vinete, fasole, mere, pere, portocale, banane, struguri etc) care au fost preluate de Parohia Iancu Vechi-Mătăsari pentru sortare și distribuire.

În cadrul parteneriatului de colaborare între Școala Gimnazială 56 și Parohia Iancu Vechi-Mătăsari, întreaga cantitate de legume și fructe a fost oferită celor 120 de familii în dificultate aflate în evidența serviciului social al unității bisericești, precum și persoanelor aflate în următoarele așezăminte sociale bisericești din Sectorul 2:

Cantina socială Sf. Ana a Protoieriei Sector 2 Capitală, căminele pentru vârstnici de la bisericile Precupeții Vechi, Sf. Silvestru, Mănăstirea Christiana și Centrul pentru îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer Sf. Nectarie din incinta parohiei Sf. Pantelimon-Foișorul de foc.

Numărul beneficiarilor este de peste 500 de persoane în dificultate sau cu afecțiuni cronice grave.

În același timp, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari aduce mulțumiri celor peste 30 de voluntari din rândul comunității parohiale, inclusiv elevi de la Școala Gimnazială 56, care într-un timp record (30 de ore) au reușit să sorteze și să distribuie cele peste 3 tone de legume și fructe, precizează  preotul paroh Constantin Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel