Data publicării:

Parohia Ghidighici de lângă Chișinău a trecut la Biserica Ortodoxă Română. Ropote de aplazue în biserică / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură foto Facebook
Foto: Captură foto Facebook
O nouă parohie din Republica Moldova a trecut la Biserica Ortodoxă Română.

Maxim Melinti, preot paroh în satul Ghidighici, aflat în apropierea Chișinăului, a anunțat pe pagina de Facebook faptul că biserica pe care o păstorește alături de credincioșii din localitate au părăsit Mitropolia Chișinăului, subordonată Moscovei, și au aderat la Mitropolia Basarabiei, subordonată Patriarhiei Române.

„Astăzi, la solicitarea creștinilor satului Ghidighici, comunitatea noastră a revenit la Biserica-Mamă, aderând la Mitropolia Basarabiei din cadrul Patriarhiei Române.

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!“, a scris preotul Maxim Melinti pe Facebook.

CITEȘTE ȘI        -        O importantă parohie din centrul Chișinăului a trecut la Biserica Ortodoxă Română. Ropote de aplauze în întreaga biserică în momentul anunțului / video

O nouă parohie din Republica Moldova a trecut la BOR

În cuvântarea ținută în fața credincioșilor, preotul spus că migrarea către Mitropolia Basarabiei este o recunoștință față de înaintașii poporului român din Republica Moldova.

„Astăzi, la solicitarea creștinilor satului Ghidighici, comunitatea noastră a revenit la Biserica-Mamă, aderând la Mitropolia Basarabiei din cadrul Patriarhiei Române. Aderarea de-a lungul anilor a fost solicitată de către creștinii și enoriașii satului Ghidighici care și-au expus în acești ani dorința fermă de a reveni la Biserica Mamă, la origini culturale, spirituale și la origini istorice.

Este, întâi de toate, un act de recunoștință în fața înaintașilor noștri, a strămoșilor noștri, îndeosebi ale sfinților părinți Dosoftei, Varlaam, Gurie Grosul, Alexei Mateevici, a marilor compatrioți de ai noștri - Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Leonida Lari și a băștinașului nostru Ion Timofei Costin care a făcut parte din Sfatul Țării și a devenit primar de Chișinău în anii 40 ai secolului trecut. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”, a spus protoiereul Maxim Melinti după slujba duminicală.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Patriarhia Română, prima reacție după ce zeci de preoți din Republica Moldova au aderat la BOR și după „frământările“ din biserica subordonată Patriarhiei Ruse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel