Data publicării:
Parlamentul rus a anunțat că nu este necesară interzicerea grupării Wagner, dar o va reglementa prin lege
Duma de Stat (Camera Deputaţilor) a Federaţiei Ruse lucrează la o lege care să reglementeze activitatea grupării paramilitare Wagner, care la iniţiativa liderului ei Evgheni Prigojin a pornit vineri noaptea un marş către Moscova pentru a schimba conducerea militară rusă.
În cele din urmă, Rebeliunea a fost oprită în cele din urmă stinsă în urma unui acord mediat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, a declarat duminică şeful Comisiei de Apărare din Dumă, Andrei Kartapolov, citat de CNN.
Conform înţelegerii, din care au fost publicate puţine detalii, Prigojin va fi absolvit de răspunderea penală, dar urmează să plece în Belarus. Şi combatanţii Wagner participanţi la insurecţie au primit promisiunea amnistiei, iar unii vor putea încheia contracte cu armata rusă. Dar încă nu este clar ce va întâmpla mai departe cu această grupare, care înaintea războiului din Ucraina s-a remarcat de asemenea în Siria şi ţări africane.
'Soarta (companiei militare private) Wagner nu a fost stabilită, dar nu este necesar să o interzicem, întrucât este o unitate pregătită de luptă, întrebări existând doar faţă de leadershipul ei, nu faţă de luptători', a explicat Andrei Kartapolov pentru cotidianul Vedomosti.
Prigojin a reproşat conducerii militare ruse incompetenţa ce a condus la eşecurile de pe front şi la uciderea unui mare număr de soldaţi ruşi în Ucraina şi a pornit vineri noaptea un 'Marş al Dreptăţii' către Moscova. După ce a ocupat cartierul general al comandamentului de sud al armatei ruse la Rostov pe Don, care este centrul de coordonare al operaţiunilor armatei ruse în Ucraina,
Prigojin a înaintat cu combatanţii săi către Moscova, a trecut prin regiunea Voronej şi a ajuns până în regiunea Lipeţk, la circa 400 de kilometri de Moscova. În cele din urmă, după o mediere a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, Prigojin le-a ordonat combatanţilor Wagner să revină la bazele lor temporare din Ucraina, motivând că nu doreşte vărsare de sânge rusesc.
Citește și - Concluzia lui Chirieac după rebeliunea mercenarilor lui Prigojin în Rusia
Analistul politic Bogdan Chirieac a spus care sunt îngrijorările cu privire la situația din Rusia după rebeliunea mercenarilor lui Prigojin.
'Este foarte simplu și la vedere ce s-a întâmplat. Prigojin și criminalii lui mercenarii nu au mai fost plătiți de multă vreme și era conflict cu Kremlinul. Nu îndrăznea să îl atace direct pe Putin și atunci îl ataca pe ministrul Apărării, pe Șoigu, care, atenție, este tot criminal de război. Era să se întâmple cel mai negru coșmar al lumii libere: Rusia să cadă în haos și 7.000 de focoase să ajungă la cheremul cui se nimerește. Ar fi putut fi vândute în Irak, Siria sau către ISIS.', a declarat Bogdan Chirieac. Vezi continuarea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News