Parlamentul European, rezoluție pentru înființarea unui tribunal internațional special pentru urmărirea penală a liderilor ruși
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Parlamentul European, rezoluție pentru înființarea unui tribunal internațional special pentru urmărirea penală a liderilor ruși / Foto: Facebook Dan Motreanu
Parlamentul European, rezoluție pentru înființarea unui tribunal internațional special pentru urmărirea penală a liderilor ruși / Foto: Facebook Dan Motreanu
Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită înființarea unui tribunal internațional special care să urmărească penal conducerea militară și politică a Rusiei.

Europarlamentarul Dan Motreanu anunță că Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care se cere înființarea unui tribunal internațional special care să urmărească penal conducerea militară și politică a Rusiei pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei.

"Am adoptat, în Parlamentul European, o rezoluție prin care solicităm înființarea unui tribunal internațional special care să urmărească penal conducerea militară și politică a Rusiei pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei.

Forțele Rusiei au desfășurat atacuri fără discriminare împotriva zonelor rezidențiale și a infrastructurii civile, au ucis mii de civili ucraineni și au comis acte de terorism.

Atrocitățile comise de trupele ruse în Ucraina trebuie sancționate printr-o acțiune internațională coordonată pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției în conformitate cu dreptul internațional. Crima de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare a Cartei ONU", a scris Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că ancheta asupra presupuselor crime de război comise de armata rusă în Ucraina va fi principalul punct pe agenda reuniunii miniştrilor justiţiei din mai multe ţări, care se vor întâlni în Marea Britanie în luna martie. Vicepremierul şi ministrul justiţiei Dominic Raab va găzdui întâlnirea la Lancaster House din Londra, alături de omologul său olandez Dilan Yesilgoz-Zegerius.

Participanţii vor asculta prezentarea procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI), Karim Khan, despre activitatea instanţei şi rolul comunităţii internaţionale în susţinerea investigaţiilor sale. Karim Khan investighează în prezent acuzaţiile conform cărora soldaţii ruşi au comis crime de război în timpul invadării Ucrainei, în contextul în care autorităţile de la Kiev susţin că au fost executaţi şi violaţi civili. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel