Parlamentul European a decis să interzică aplicaţia TikTok pe telefoanele angajaţilor din motive de securitate
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotografie de la Greenwich/ Pexels
Fotografie de la Greenwich/ Pexels
Parlamentul European a decis să interzică aplicaţia chineză de clipuri video TikTok pe telefoanele angajaţilor, din motive de securitate, a declarat marţi un oficial european, legislativul comunitar fiind cea mai recentă instituţie europeană care ia această măsură, relatează Reuters.

Interdicţia se va aplica şi pentru dispozitivele private conectate la e-mailul Parlamentului şi alte reţele de acces instalate pe ele, a spus oficialul, adăugând că decizia urmează să fie anunţată în curând. Comisia Europeană şi Consiliul UE au interzis de săptămâna trecută TikTok pe telefoanele angajaţilor, subliniind preocupările tot mari cu privire la compania deţinută de firma chineză ByteDance.

Platforma ultrapopulară de clipuri video, deţinută de compania chineză ByteDance, a fost luată în vizor de occidentali sub suspiciunea că Beijingul ar putea obţine acces la datele utilizatorilor săi din întreaga lume. Beijingul a negat în mod constant că ar avea astfel de intenţii.

Ameninţare la adresa securităţii naţionale

În SUA, aplicaţia este considerată o ameninţare la adresa securităţii naţionale, fiind interzisă de la sfârşitul lui decembrie pe telefoanele funcţionarilor din administraţie. Recent, şi angajaţii agenţiilor federale au fost somaţi să procedeze la fel.

Canada a adoptat o decizie similară luni. India a interzis, de asemenea, aplicaţia. Parlamentul danez a anunţat marţi că le-a cerut deputaţilor şi întregului personal să dezinstaleze aplicaţia TikTok de pe dispozitivele mobile de serviciu, din cauza 'riscului de spionaj', notează AFP.

Amintim faptul că UE a cerut Tik Tok, în luna ianuarie, să facă eforturi pentru consolidarea securității datelor.

Uniunea Europeană cere conducerii TikTok să facă eforturi pentru consolidarea securității datelor și îi obligă pe aceștia să respecte normele europene. Aplicația este puternic criticată în Statele Unite ale Americii, în special pentru aspectul securității.

Uniunea Europeană impune noi reguli aplicației TikTok. Aplicația este puternic criticată în Statele Unite ale Americii, iar mai mulți înalți oficiali europeni transmit directorului general al rețelei de socializare să respecte normele UE. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel