Parlamentul Bulgariei a fost dizolvat. Când se vor organiza alegeri legislative anticipate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Parlamentul Bulgariei a fost dizolvat. Când se vor organiza alegeri legislative anticipate - Foto Pexels
Parlamentul Bulgariei a fost dizolvat. Când se vor organiza alegeri legislative anticipate - Foto Pexels
Preşedintele bulgar Rumen Radev a decretat luni dizolvarea celei de-a 47-a Adunări Naţionale, începând cu 2 august, şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate la 2 octombrie, a declarat luni Secretariatul de Presă al şefului statului.

Prin acelaşi decret, Radev a numit un cabinet interimar condus de Galab Donev, fost ministru interimar al muncii şi politicii sociale. Membrii cabinetului interimar şi priorităţile acestuia vor fi prezentaţi oficial marţi la prânz la Administraţia Preşedintelui.

Decretul preşedintelui, emis în conformitate cu Constituţia

Decretul preşedintelui a fost emis în conformitate cu Constituţia, după ce formaţiunea Continuă Schimbarea nu a reuşit să îndeplinească un mandat de formare a cabinetului, GERB-UDF a refuzat mandatul, iar alianţa electorală BSP pentru Bulgaria a renunţat de asemenea la sarcină.

Cabinetul în exerciţiu, condus de Kiril Petkov, a trebuit să demisioneze pe 27 iunie, după puţin peste şase luni în funcţie, în urma unei moţiuni de cenzură la 22 iunie.

Moţiunea a fost depusă de opoziţia GERB-UDF şi susţinută de toate celelalte grupuri parlamentare, inclusiv fostul partener cu care el a împărţit puterea Există un Astfel de Popor (ITN), ai cărui miniştri au părăsit guvernul de coaliţie la 8 iunie.

Judecând după sondajele de opinie, următoarea legislatură va fi la fel de fragmentată sau chiar mai fragmentată decât cea actuală, cu cele şapte grupuri parlamentare ale sale, iar formarea unei coaliţii guvernamentale va fi probabil un efort dificil, transmite agenția de presă BTA, citată de Agerpres.

Citește și - Bulgarii au primit interzis la tăiat iarba. Ordin al ministrului Agriculturii, pentru a preveni incendiile

Printr-un ordin al ministrului bulgar al Agriculturii, Ivan Ivanov, în perioada 25 iulie - 7 august 2022 inclusiv, este interzisă întreţinerea suprafeţelor de iarbă şi a terenurilor arabile în condiţii propice producţiei prin cosire.

Scopul restricţiilor impuse este eliminarea surselor de pericol pentru producerea incendiilor, scrie Rador. Ministerul Agriculturii avertizează că, în caz de nerespectare a dispoziţiilor, se vor aplica amenzi sau sancţiuni de către directorii direcţiilor regionale pentru agricultură, conform Legii privind protecţia împotriva dezastrelor. Ministerul Agriculturii reaminteşte din nou că arderea miriştilor este interzisă şi se sancţionează. Vezi știrea aici!

Citește și -  Micul paradis al României Mari, o destinație ideală de a-ți petrece vacanța de vară / foto

Litoralul Mării Negre din Bulgaria, mai exact Stațiunea Balcic, micul paradis al României Mari, poate să fie o destinație ideală de a-ți petrece vacanța de vară.

Balcic, Bulgaria, cândva în România Mare...

Am ales să îmi petrec concediul în orașul Balcic, Bulgaria, situat pe ţărmul Mării Negre, la o distanţă de  la circa 60 de km de Vama Veche. Pentru că Balcic este în apropiere de staţiunea Albena și de orașul Kavarna, le-am vizitat și pe acestea din urmă.

Dar să rămânem la Balcic, un oraș care între 1913 și 1940 aparținea de Regatul României împreună cu restul Dobrogei de Sud. În anul 1940, când România Mare a fost fărămițată, Cadrilaterul (inclusiv Balcicul) a trecut la bulgari. Vezi poze și continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel