Parlamentarii sunt puși pe cheltuit: după ce și-au dat 7.000 de lei și zboruri și cazări de 7 milioane de lei, acum își caută mașini de 50.000 de euro bucata
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Senatorii au nevoie de mașini noi, așa că au decis să-și cumpere unele de 50.000 de euro bucata. 

Senatorii au decis că au nevoie de mașini noi, așa că sunt gata să dea aproape 1 milion de euro pe 22 de limuzine, 50.000 de euro bucata, conform Digi24.

Mașinile senatorilor trebuie să aibă cel puțin 250 de cai putere, volanul îmbrăcat în piele, iar scaunul șoferului să fie reglabil electronic. Secretarul general al Senatului, Mario Oprea, a spus, conform sursei citate, că mașinile trebuie schimbate pentru că cele folosite în prezent sunt vechi, din 2007. 

Conform lui Mario Oprea, din cele 43 de mașini din parcul auto al Senatului, 20 sunt noi, înlocuite anul trecut, prin licitație publică. Alte 23 de mașini urmează să fie înlocuite acum, de asemenea, prin licitație. 

”Nu este necesar să se acopere toată suma. Este licitație. Orice mașină cu prețul cel mai mic și care se încadrează în caietul de sarcini va fi câștigătoare” lămurit secretarul general al Guvernului. Mario Oprea a precizat că suma pentru cumpărarea acestor mașini era prevăzută în structura bugetului, deoarece actualele mașini sunt vechi și au rulaj de peste 400.000 de kilometri. Întrebat dacă i se pare mult 50.000 de euro pentru o mașină, el a răspuns: ”Nu este obligatoriu să se acoperă această sumă. Suma cea mai mică per unitate va fi câștigătoare”.

Cât despre cei 250 de cai putere ceruți, Mario Oprea spune că nu este o pretenție exagerată: ”Nicidecum. La o capacitate cilindrică de 2.000 cm3, puterea de 250 de cai este cam la toate brandurile de mașini”. 

Dar această achiziție nu este singulară. Se pare că aleșii parlamentari sunt puși pe cheltuială la început de an 2023. Amintim că tocmai și-au dat 7.000 de lei în plus. Citește aici

De asemenea, tot parlamentarii - de această dată deputații-  își caută zboruri internaționale și cazări în valoare de 7 milioane de lei: Deputații își cumpără servicii de transport aerian internațional și de cazare în valoare de 7.000.000 de lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel