Parlamentarii JURĂ să investigheze Poliția. SCANDAL și ACUZAȚII dure în SUA, după violențele de la Capitoliu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Parlamentarii din SUA jură să investigheze poliția după protestele violente de la Capitoliu. 

Parlamentarii jură o investigație cu privire la modul în care forțele de ordine au gestionat încălcările violente de miercuri de la Capitoliu, întrebând dacă lipsa de pregătire a permis unei mulțimi să ocupe și să vandalizeze clădirea.

Poliția Capitolului SUA, care ar fi trebuit să protejeze Congresul, a apelat la alte forțe de ordine pentru ajutor, pentru a lupta cu mulțimea care a copleșit complexul. Atât forțele de ordine, cât și susținătorii lui Trump au folosit substanțe iritante chimice în timpul ocupării de câteva ore a complexului înainte ca acesta să fie eliminat miercuri seara.

Patru persoane au murit, una dintre ele fiind o femeie care a fost împușcată și ucisă în interiorul Capitolului. Alte trei persoane au murit după ce au suferit „urgențe medicale”, a declarat Robert Contee, șeful Departamentului de Poliție Metropolitană al orașului.

Poliția a declarat că 52 de persoane au fost arestate începând de miercuri seara, dintre care 26 pe teritoriul Capitolului. Paisprezece ofițeri de poliție au fost răniți, a spus Contee, citează APnews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel