Parlament. Decizie VOT FINAL eliminare pensii speciale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Plenul Camerei Deputaților din Parlament a luat o decizie  la votul eliminării pensiilor speciale.

Votul pentru eliminarea pensiilor speciale s-a amânat! Acesta nu se mai votează astăzi! Cel mai probabil, votul va fi reluat în luna februarie după vacanța parlamentară.

Camera Deputaților a avut pe ordinea de zi a plenului de miercuri proiectul de lege al PNL, care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a votat, marți, un raport favorabil de adoptare a acestei propuneri legislative, cu amendamente. Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România. Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel