Parisul, solicitare expresă pentru Donald Trump
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, l-a invitat duminică pe preşedintele american Donald Trump, care a comentat printr-o serie de tweet-uri critice situaţia legată de mişcarea 'vestelor galbene' în Franţa, să nu se amestece în politica internă franceză, informează AFP.

'Îi spun lui Donald Trump şi preşedintele Republicii (Emmanuel Macron) i-a spus de asemenea:'Noi nu participăm la dezbaterile americane, lăsaţi-ne să trăim viaţa noastră de naţiune', a declarat el la emisiunea 'Le Grand Jury' de la RTL/Le Figaro/LCI. Totodată, ministrul francez s-a declarat 'îngrijorat' pentru democraţie şi instituţiile franceze, după trei săptămâni de mobilizare a 'vestelor galbene'. 'Sunt ministru al afacerilor externe, călătoresc peste tot în lume şi ştiu, putând constata în unele ţări, cât de fragilă este democraţia; ea poate fi fragilă şi acasă şi deci lansez un apel la reconciliere prin dialog pentru că acesta este modul nostru de a fi', a declarat Le Drian.

Metode al mafiei

Şeful diplomaţiei franceze a declarat că se simte 'foarte îngrijorat' când aude apeluri la 'insurecţie'. 'Citiţi toate declaraţiile, inclusiv ale unui număr de actori (politici) importanţi. Am auzit spunându-se că 'insurecţia este aici, insurecţia este în mişcare'; nu asta este Republica, din câte ştiu eu', a declarat ministrul de externe francez. 'Când am aud cuvinte rostite în piaţa de lângă Champs-Elysées cum că Macron va sfârşi precum (John) Kennedy, eu spun că există riscuri pentru Republică', a insistat Jean-Yves Le Drian. 'Este inacceptabil ca un ales să primească un glonţ în plic, acestea sunt metode ale mafiei, ele trebuie condamnate în mod colectiv', a adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel