Parisul, în alertă meteo. Pregătirile pentru EURO 2016 sunt afectate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Capitala Franţei şi împrejurimile sunt plasate în stare de alertă, vineri, la mijlocul zilei fiind de aşteptat ca nivelul fluviului Sena să atingă cota maximă.

Vineri dimineaţă, fluviul Sena a atins nivelul de 5 metri şi 58 de centimetri.

Joi, preşedintele Francois Hollande a anunţat că declară stare de catastrofă naturală în zonele afectate de inundaţii, în timp ce 21.700 de case au rămas fără electricitate din cauza intemperiilor.

Ploile puternice si viiturile au făcut deja o victimă în centrul Franței, potrivit AFP. E vorba de un bărbat de 74 de ani din localitatea Évry-Grégy-sur-Yerre, luat de ape joi seara, în timp ce călarea.

Regiunea Parisului este în alertă din cauza ploilor puternice care au făcut ca nivelul Senei să crească îngrijorător și să întârzie semnificativ pregătirile cu amenajarea fluviului pentru turișitii veniți la Euro 2016.

Ce a scris Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța despre situația țării, pe Facebook: 

Sena în această după amiază. Malurile sunt inundate, un om coboară ca să vadă dacă apa îi trece de genunchi în zona pietonală. Îi trece. Apa e mâloasă și curge repede, duce bucăți de lemn rupte în amonte. Transportul fluvial e întrerupt, faimoasele bateaux mouche sunt priponite. Oamenii se strâng pe poduri, fac poze și pronosticuri. La începutul zilei, nivelul Senei era de 5 metri și 10 centimetri, în noaptea asta ar putea ajunge la șase. Specialiștii spun însă că nu se va ajunge la nivelul din 1910, de aproape opt metri, când orașul a fost paralizat. Și acum sunt probleme. Trenuri regionale sunt întrerupte, câteva stații de metrou ar putea fi închise, cum închise vor fi mâine și muzeele Luvru și Musee d’Orsay. Sunt mutate operele din subsol către etaje, din cauza riscului de inundații. Tot mâine ar fi trebuit să înceapă amenajarea spațiilor de pe marginea fluviului pentru standurile Euro 2016. Dar cu apa care trece de genunchi, s-a amanat…
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel