Părintele Constantin Necula, despre Halloween: Unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Halloween este marcat, în fiecare an, pe 31 octombrie. Costumele, petrecerile şi machiajul înfricoşător fac parte din Halloween, nelipsite fiind vrăjitoarele, vârcolacii sau fantomele. Această tradiţie de Halloween a pătruns şi în România. Părintele Constantin Necula spune că este „sărbătoarea contrariului”.

„Merită să reamintim că numele vine din Hell will win! Iadul va învinge! Opusul lui Iisus Hristos NIKA- Va învinge! Este sărbătoarea contrariului! Ce poziție să ai față de urât și iad devenit subiect de estetică subțire și ifose artistice?!”, spunea părintele Constantin Necula într-un interviu acordat DCNews. „Într-o țară în care unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele... Suntem în plin efort blasfemic cu ifose de cultură... Nu știu, poate ar trebui și o asociație de protecția dovlecilor...”, adăugase Constantin Necula.

Cum poate omul să se apropie de Dumnezeu în secolul XXI? „Cu smerenie și simplitate. Dumnezeu nu s-a schimbat. El este Fidelitate. Și nici omul nu a evoluat, cum ne vând unii progresime la kilogram. A rămas o ființă fragilă cu aere de mecanism complicat. Cred că Biserica trebuie să facă efortul de a se pune în slujba Evangheliei rostite și împlinite, dar și oamenii care alcătuiesc comunitățile au menirea de a înțelege pe ce lume trăiesc. Suntem mai mult cer decât pământ, dar ne amplificăm țărâna ca materie. Eu sper din toată inima să ne folosim de omenia noastră ca să nu ieșim din aria de recunoaștere a lui Dumnezeu. Suntem pe fugă. Spre Dumnezeu sau, din contră, în inversul rutei de descoperire a Lui. Ținem direcția bună, ajungem la El. Ne încăpățânăm pe ruta greșită... happy Halloween!”, a transmis părintele.

Halloween este una din sărbătorile cele mai populare în SUA, alături de Crăciun şi de Ziua Recunoştinţei, însă nu doar copiii, ci adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 ani trăiesc intens această sărbătoare, potrivit unui sondaj realizat de institutul The Harris Poll. De-a lungul timpului, Halloween-ul a devenit cunoscut pentru tradiții ca purtatul de costume înspăimântătoare și colindatul sau sculptarea felinarelor din dovleci.

Culorile asociate cu sărbătoarea sunt portocaliu și negru. Portocaliul simbolizează răbdarea și puterea. Negru este simbolul morții și amintește de scopul inițial al sărbătorii, festivalul care marchează limitele dintre viață și moarte. Există studii potrivit cărora, de Halloween, copiii care poartă cele mai înfricoșătoare costume și își doresc să primească multe dulciuri pot să devină mai răi atunci când.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel