Data publicării:

Părinți de succes: Lista celor 13 condiții ale sclaviei părintelui modern

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Părintele are rolul de a construi un destin bun pentru copilul său, însă acest lucru nu se poate face decât dacă părintele știe să-și asume cu adevărat această misiune. Actuala perioadă este una a transformărilor sociale și – în consecință – educația copiilor este și ea afectată. În final, se ajunge la ceea ce Robert Langis numește cele treisprezece condiții ale sclaviei părintelui modern, susține profesorul doctor Ion-Ovidiu Pânișoară, Director, Departamentul de Formare a Profesorilor, la Universitatea din București.

Uneori părinții nu au timp și „cumpără" lipsa lor din viața copiilor cu cadouri și o falsă relaxare în impunerea unor limite în comportament. Alteori consideră că dacă ar avea o reacție prea fermă acest lucru ar dăuna dezvoltării copiilor. Există și situația în care încearcă să ofere copiilor ceea ce nu au avut ei în copilărie. Tocmai de aceea ar trebui analizate aceste condiții "ale sclaviei părintelui modern" și privit relația cu propriul copil, recomandă specialistul în Educație, Ion-Ovidiu Pânișoară. 

Citește și: Moștenirea excepțională lăsată de un tată fiului său

Condiția 1 Părintele nu face diferența dintre nevoile copilului și capriciile acestuia. În acest mod este greu să refuze mofturile copilului deoarece le consideră importante. Un exemplu bun oferit de către autor este cel al copilului care vrea să fie ținut în brațe deși poate să mai meargă fără să obosească. Părintele îi îndeplinește dorința chiar dacă este un simplu moft și nu o nevoie reală.

Condiția 2 Părintele se implică și face pentru copil lucrurile pe care copilul ar putea foarte bine să le facă si singur. Spre exemplu părintele face curat în camera copilului deși acesta poate să facă acest lucru singur.

Condiția 3 Părintele face tot ce poate pentru a-i face pe plac copilului, dar acesta nu apreciază efortul părintelui.

Condiția 4 Deși părintele satisface cerințele copilului acesta se răzgândește și vrea mereu altceva. Părintele îi cumpără – spre exemplu – o jucărie despre care copilul a vorbit toată săptămâna, dar acesta îi spune că acum își dorește altă jucărie. 

Citește continuarea pe performante.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel