Parfumuri în valoare de două milioane de euro confiscate dintr-un TIR la Vama Călăraşi
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră
Polițiștii de frontieră au oprit mai multe transporturi cu marfă ilegală ce ar fi urmat să fie vândută în România. 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, împreună cu lucrători vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor - Serviciul Coordonare Echipe Mobile, au descoperit, ascunse într-un ansamblu rutier sosit din Turcia, 33.200 de articole de parfumerie, care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, se arată într-un comunicat de presă. 

În data de 20.07.2021, în baza planului comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a fraudelor vamale, polițiști de frontieră împreună cu lucrători vamali au efectuat controlul asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean turc, în vârstă de 39 de ani. Șoferul transporta conform documentelor de însoțire materiale de construcţii din Turcia, pentru o firmă de pe teritoriul României.

Control amănunțit

Deoarece existau suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit.

Astfel, echipa comună de control a descoperit, ascunse printre materialele de construcţii, mai multe cutii care conțineau 33.200 de articole de parfumerie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Haine descoperite la Vama Giurgiu

 

În data de 21.07.2021, orele 08.00, polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile de intrare în ţară asupra unui autocar, care efectua curse de transport persoane pe ruta Turcia – România.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transpirt, echipa de control a descoperit în cala autocarului, cantitatea de 2.718 articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, un cetăţean turc, în vârstă de 68, pasager al autocarului, a declarat faptul că a primit o sumă de bani de la un şofer de camion, într-o parcare din Ruse, pentru a transporta bunurile în cauză în municipiul Bucureşti.

Ce valoare avea marfa

 

Articolele vestimentare, în valoare de aproximativ 215.550 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale în cauză.

În prezent, cetăţeanul turc este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel