Parentingul în primii 3 ani de viață ai copilului. Psiholog Bogdan Ion: De ce recomand taților să nu piardă această perioadă / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Psihologul Bogdan Ion a vorbit despre parentingul din primii 3 ani de viață ai copilului.

Bogdan Ion, psiholog, a fost invitat la emisiunea „Parenting 101“, unde a vorbit despre problemele pe care părinții le întâmpină în primii 3 ani de viață ai copilului și necesitatea ca ambii să fie implicați în această perioadă de dezvoltare a celui mic.

„Parentingul în primii trei ani de viață se rezumă la următoarea sintagmă: atâta bucurie și atâta lipsă de distracție. Ai parte de extrem de multă bucurie, dar ai parte și de presiune și ești frustrat că ai fost decuplat de la lucrurile sociale cu care erai obișnuit. Mai ales mama! Sunt niște ani foarte solicitanți. Toți cei care spun că ce frumos este să fii părinte nu transmit adevărul legat de faptul că este realmente dificil și trebuie să fii pregătit pentru asta.“, a spus Bogdan Ion.

„Parcă ai fi în două vieți paralele și în două planuri paralele, în ideea că ești atât de entuziasmat, ai atât de multă iubire pentru copil, atât de minunat ți se pare, dar oboseala și toate celelalte probleme sunt fix la fel de mari“, a completat psihologul Georgeta Pânișoară.

„Recomand taților să nu piardă primii trei ani. Mulți tați se gândesc la faptul că le vine rolul mai târziu, dar dacă au pierdut acești ani, inclusiv ei pot resimți această pierdere mai târziu. Nu știu cât își va aminti copilul la modul concret, dar fizicul lui și sufletul lui o să-și amintească“, a mai spus psihologul Bogdan Ion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel