Pardoseli strălucitoare și fără urme: un detergent natural și cu zero costuri este soluția perfectă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pardoseli strălucitoare și fără urme - un detergent natural și cu zero costuri este soluția perfectă. Sursa - Pexels
Pardoseli strălucitoare și fără urme - un detergent natural și cu zero costuri este soluția perfectă. Sursa - Pexels
Igienizarea podelelor casei este importantă pentru a menține încăperile mai curate și pentru a preveni înmulțirea germenilor și a bacteriilor. 

În plus, împrospătarea podelelor ajută la răcorirea camerelor în timpul verii. Să nu mai vorbim de faptul că o cameră cu pardoseala lucioasă, fără dungi și foarte parfumată este mult mai plăcută pentru toată lumea.

Starea pardoselii ar putea afecta, fără îndoială, bunăstarea întregii familii. Prin urmare, este indicat să nu neglijezi curățarea și igienizarea ei. În funcție din ce este făcută pardoseala, se va alege și cea mai potrivită metodă de curățare. De exemplu, pentru a spăla și lustrui suprafețele de marmură va trebui să acționați cu grijă și delicatețe.

Un obiect din baie, propice pentru apariția mucegaiului: cum să-l îndepărtezi rapid și cu puține costuri

Există multe produse pe piață, care promit pardoseli strălucitoare și fără urme, în câteva minute. Dar, bunicile ne învață că este posibil să fie folosite și remedii naturiste destul de eficiente. Printre cele mai populare produse pentru curățarea gospodăriei găsim bicarbonatul de sodiu.

Acest ingredient este esențial în crearea unui detergent economic și natural, care să garanteze o curățare formidabilă a pardoselilor.

Planta pe care trebuie să o incluzi în alimentația ta: te ajută să nu mănânci prea mult și să nu te îngrași

Rețeta este veche și folosește un mix de produse, care promit să curețe și să lustruiască podelele. În plus, lasă un parfum proaspăt și parfumat în întreaga cameră.

Pentru asta, turnați într-un recipient un pahar de săpun lichid de Marsilia, 3 linguri de bicarbonat, jumătate de pahar de apă și 30 de picături de ulei esențial (eventual lavandă sau eucalipt). Se amestecă și se toarnă o doză din detergentul preparat într-o găleată umplută pe jumătate cu apă caldă.

Nu arunca niciodată aceste resturi în chiuvetă: vei scăpa de blocaje și de mirosurile urâte din bucătărie

O singură trecere va fi suficientă pentru a face din nou suprafețele să strălucească și pentru a parfuma întreaga cameră. Rezultatele vor fi vizibile de la prima curățare a pardoselii cu acest detergent. Podeaua va fi curată și strălucitoare. Acest produs de curățare poate fi folosit pe toate suprafețele fără probleme. Formula sa naturală nu dăunează materialelor.

Pentru rezultate optime, este indicat să stoarceți bine cârpa înainte de a șterge podeaua. Un mop sau o cârpă prea udă ar putea duce la apariția dungilor. Pentru a lustrui suprafețele, folosește, ulterior, o cârpă curată.

 

BONUS. Coșul de gunoiul miroase, vara, urât? Puteți rezolva problema rapid și cu puține costuri 

 

Vara coșul de gunoi miroase mai urât, dar poți rezolva simplu problema.

Vara  ne aduce nu doar zile frumoase, mare și plajă, dar și unele neplăceri cu care ne confruntăm. Gândiți-vă la țânțarii enervanți și la roiurile de muște, care ne intră în case.

În plus, vara, gunoiul miroase mai intens și mai urât decât în anotimpul rece. Însă putem scăpa de acest miros deranjant cu un truc simplu și ieftin.

Cel mai rapid și mai ușor mod de a curăța friteuza cu aer: un truc fenomenal, care te va cuceri

Ați observat că vara mirosul urât devine puternic și insuportabil? Nu vă faceți griji, deoarece există o soluție ideală pentru a elimina problema.

Ceea ce ai nevoie este un ingredient simplu din cămară. În primul rând, spălați și igienizați coșul de gunoi. Odată ce coșul este uscat, puneți pe fund hârtie absorbantă. Apoi, se pune o pungă de gunoi, în care trebuie să adăugați puțin praf de cafea. 

Scapă rapid de mucegaiul de pe pereți: vei avea nevoie de câteva produse din bucătărie și de o sticlă

Nu trebuie să exagerați, două linguri de cafea ajung. Cafeaua are capacitatea de a absorbi umezeala și mirosurile neplăcute, motiv pentru care este remediul ideal pentru a soluționa această problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel