Parcul Lacul Morii revine la viață. Drumul de biciclete va fi inaugurat duminică, de Ziua Mondială a Mediului
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: facebook.com/ciprian.ciucu
FOTO: facebook.com/ciprian.ciucu
Drumul de biciclete de la Lacul Morii va fi inaugurat duminică, de Ziua Mondială a Mediului, printr-un tur ghidat pe două roți, organizat de Asociația Mai Mult Verde. 

Drumul de biciclete are o lungime de 2,3 kilometri și o lățime ce variază între 2 și 6 metri.

„Drumul pentru biciclete de la Lacul Morii va fi inaugurat chiar de Ziua Mondială a Mediului, printr-un tur ghidat pe două roți, organizat de Asociația Mai Mult Verde. Zeci de bicicliști își dau întâlnire, de la ora 9.30, pe Insula Lacul Morii. De acolo, la ora 10.30, se va pleca în jurul lacului, pe drumul proaspăt amenajat. Primarul Ciprian Ciucu va pedala alături de bucureșteni”, potrivit unui comunicat de presă.

Drumul amenajat pentru biciclete are o lungime de 2,3 kilometri și o lățime ce variază între 2 și 6 metri. Pornește de la Barajul Ciurel până la insula Lacul Morii.

„Prima parte a suprafeței de rulare este din asfalt, o altă parte din marnă, de la Calea Crângași până la insulă. Marna este un material 100% natural, din piatră de calcar. S-a ales această soluție pentru că nu se poate betona sau asfalta spațiul verde. Pentru a se evita accidentele, bicicliștii nu au acces pe promenada Lacul Morii”, se mai arată în comunicat.

Pentru a marca bornele digului, acestea au fost semnalizate cu niște băncuțe montate chiar deasupra lor, pe marginea pistei.

„Mâine o să vedeți aceste băncuțe pe digul Lacului Morii. Cum va știu pretențioși (și e bine ca sunteți așa) vă spun încă de acum care este funcția lor: să acopere bornele de verificare a structurii digului, pentru ca cei care folosesc pista să nu se împiedice de ele. Prin protocolul cu Apele Romane, nu am avut voie sa ne atingem de ele.”

„Băncuțele se pot demonta ușor pentru a se monta instalațiile pentru măsurători. Am luat în calcul mai multe opțiuni pentru a le semnaliza aleRgătorilor aceste borne. "Capre" cu diferite mesaje, coșuri de gunoi, ghivece șamd. Momentan am optat pentru aceste băncuțe. Sunt rare, ușor de demontat/înlocuit.”, a anunțat Ciprian Ciucu, pe Facebook.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel