Parcul Eolian Dorobanțu vândut unei firme olandeze
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Eoliene
Eoliene
OMV Petrom a semnat contractul de vânzare a parcului eolian Dorobanţu cu Transeastern Power B.V., o societate cu răspundere limitată înregistrată în Olanda, în schimbul sumei de 23 de milioane de euro, a anunţat, joi, compania. 

Parcul eolian Dorobanţu este localizat în sud-estul României şi include 15 turbine Vestas V-90 cu capacitate de 3 MW fiecare. Capacitatea electrică eoliană totală instalată a României este estimată în prezent la 3.000 MW, deci parcul Dorobanţu are o pondere de circa 1,5%. În 2016, acesta a avut o producţie netă de electricitate de 0,08 TWh şi a primit 128.000 de certificate verzi, jumătate din ele fiind eligibile pentru vânzare începând cu 1 ianuarie 2018. 

Transeastern Power B.V. este o subsidiară a Transeastern Power Trust, un producător independent de energie electrică. Acesta deţine şi operează instalaţii care produc energie electrică din surse regenerabile (eolian, solar şi hidro). Transeastern Power Trust a fost fondat în 2014 şi este listat pe TSX Venture Exchange din Canada, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel