Parc de skateboard în Sectorul 3, în locul unui amfiteatru. Primăria, amendată
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Primăria Sectorului 3 a fost amendată de Inspecţia de Stat în Construcţii după ce a transformat un amfiteatru în parc de skateboard, fără a avea însă autorizaţiile necesare. 

Un teatru de vară din parcul Titanii, sectorul 3, inaugurat în 1983, a fost transformat în skate-park, scrie Libertatea. Sursa citată arată că locuitorii din zonă au reclamat faptul că şantierul este "nesecurizat şi neîngrădit, pune copiii în pericol", dar şi că a fost folosit înainte de terminarea lucrărilor, în ciuda faptului că era plin de colţuri de beton ascuţite. 

După un an de la primele plângeri, s-a aflat şi că noul parc nu a avut autorizaţie de construcţie. Garda de Mediu, în urma controalelor efectuate în zonă în 2020 şi 2021, a precizat pentru sursa citată că „nu s-au putut prezenta documentele care au stat la baza legalității realizării proiectului din punct de vedere al protecției mediului (acordul de mediu/decizia etapei de încadrare/clasarea notificării)”.

Ulterior, s-a decis depunerea unor plângeri la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care a indicat pe 31 august 2021 că skate-parkul nu avea autorizaţie de construcţie. Lucrările de desființare a amfiteatrului și realizarea pe același amplasament a unui spațiu special amenajat pentru folosirea skateboardurilor, bike-trial-urilor și rolelor au fost realizate de Primăria Sectorului 3 fără obținerea în prealabil a unei autorizații de desființare/construire, fapt ce contravine prevederilor art. 1 și art. 3 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții”, au spus inspectorii. 

Cum s-a lucrat fără autorizaţie 

„Ca urmare a verificărilor efectuate de inspectorii în construcții la Primăria Sectorului 3, s-a constatat că nu a fost emisă autorizație de desființare/construire” (n.r. pentru amfiteatru).

Astfel, lucrările ar fi fost executate „în baza unei dispoziții a Primăriei Sectorului 3 în care au fost invocate prevederile art. 33 din Legea nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții (…)  privind desființarea pe cale administrativă a construcțiilor existente în incinta Teatrului de Vară, amenajat în Parcul Titanii-Titănel, pe domeniul public, parc aflat în administrarea Direcției de Parcuri din cadrul Primăriei Sectorului 3, construcții aflate într-un stadiu avansat de degradare, conform referatului Serviciului Disciplină în Construcții din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală din PS3”, au mai explicat inspectorii. 

Astfel, ISC a amendat primăria Sectorului 3 cu 11.000 de lei, mai arată sursa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel