Păpuşa Barbie, o nouă imagine, mai modernă
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Păpuşa Barbie
Păpuşa Barbie
Celebra păpuşă Barbie apare într-o nouă ipostază, de ingineră în robotică.

Păpuşa Barbie a mai făcut un pas pentru a-şi moderniza imaginea, în trecut prea puţin feministă, prin lansarea unui model, care o înfăţişează în ipostaza de 'ingineră în robotică', în parteneriat cu o platformă care îi învaţă pe copii bazele programării - pentru a încuraja mai multe fete să îmbrăţişeze o astfel de carieră, informează AFP.

În condiţiile în care doar 24% dintre locurile de muncă din sectorul ştiinţific sunt ocupate de femei, noua păpuşă este concepută pentru a le încuraja pe fetiţe să exploreze ştiinţele prin intermediul unor jocuri care stimulează imaginaţia, dar şi să înveţe 'tehnici reale de programare', printr-un parteneriat cu platforma pentru copii Tynker, a indicat producătorul de jucării Mattel.

Grupul, cu baza la El Segundo, California, trece printr-un moment dificil şi încearcă să-şi stimuleze vânzările faimoaselor sale păpuşi cu forme perfecte, aflate în scădere, creând modele care o prezintă pe Barbie în ipostaze inedite, cum ar fi cea de apicultoare, chef sau de sportivă de performanţă.

Compania a lansat deja versiuni cu efigia campioanei olimpice de scrimă Ibtihaj Muhammad, purtând văl, a gimnastei olimpice de culoare Gabby Douglas, a chef-ului Hélene Darroze sau a pictoriţei mexicane Frida Kahlo. Aceasta din urmă s-a aflat însă în centrul unei dispute comerciale şi a fost interzisă de la vânzare în Mexic.

Vezi şi: Oana Zăvoranu, atac dur la adresa divelor din online: Penibil



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel