Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vaticanul a anunțat vineri itinerariul pentru vizita papei Francisc în Luxemburg și Belgia, programată între 26 și 29 septembrie. În cadrul călătoriei, papa va petrece opt ore în Marele Ducat și va oficializa o liturghie în Bruxelles.

Călătoria va începe cu o vizită la Luxemburg, unde papa va sosi joi, 26 septembrie, la ora locală 10:00 şi de unde va pleca în aceaşi zi, la ora 17:45 , cu destinaţia Bruxelles, după o serie de întâlniri pe care le va avea cu liderii statului, corpul diplomatic şi comunitatea catolică locală.

Vizita în Belgia va cuprinde, pe lângă întâlnirile tradiţionale cu autorităţile şi corpul diplomatic, deplasări la Louvain şi la Louvain-la-Neuve, precum şi întâlniri cu profesori şi studenţi de la universităţi catolice din Louvain, în Flandra (KU Leuven), precum şi Louvain-la-Neuve, în Valonia (UCL).

Cea mai recentă vizită a unui lider al Bisericii Catolice în Belgia a avut loc în 1995

Vizita se va încheia cu o liturghie oficiată duminică dimineaţă pe stadionul Regele Baudouin din Bruxelles.

Cea mai recentă vizită a unui lider al Bisericii Catolice în Belgia a avut loc în 1995, când papa Ioan Paul al II-lea a călătorit la Bruxelles cu prilejul beatificării părintelui Damien, care a fost ulterior canonizat.

Aproape 65% din populaţia Belgiei este creştină, 58% dintre aceştia fiind catolici, potrivit statisticilor Universităţii Catolice din Louvain-la-Neuve, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel